PRIVREDNA KOMORA SRBIJE SE PREDSTAVILA MONAKU: Održana video-konferencija - predstavljene mogućnosti za investiranje

G. ČVOROVIĆ

18. 02. 2021. u 13:48

U SARADNjI Ekonomskog saveta Monaka, Ambasade Srbije u Parizu i Privredne komore Srbije održana je video-konferencija na kojoj su predstavljene mogućnosti za investiranje u Srbiji.

ПРИВРЕДНА КОМОРА СРБИЈЕ СЕ ПРЕДСТАВИЛА МОНАКУ: Одржана видео-конференција - представљене могућности за инвестирање

Foto: Sajt ambasade Srbije u Parizu

Konferencija predstavlja nastavak dijaloga započetog u oktobru prošle godine u Beogradu, kada je tokom posete princa Alberta Drugog od Monaka potpisan Memorandum o razumevanju između Privredne komore Srbije i Ekonomskog saveta Monaka.

Tokom prezentacije predstavnici dvadesetak kompanija iz Monaka su se upoznali sa potencijalima Srbije, kandidata za članstvo u EU, najveće zemlje na Zapadnom Balkanu i glavnog saobraćajnog čvorišta jugoistočne Evrope, koja, zahvaljujući brojnim sporazumima o slobodnoj trgovini sa EU, Rusijom i zemljama Cefte čiji je član, raspolaže značajnim mogućnostima za privlačenje investitora.

Kompanijama iz Monaka su se obratili generalni direktor Ekonomskog saveta Monaka Gijom Roz i ambasador Srbije u Francuskoj i Monaku Nataša Marić koja je, između ostalog, predstavila ekonomske rezultate Srbije i uspeh u vakcinaciji protiv pandemije, dok je direktor za strateške analize PKS Mihailo Vesović upoznao učesnike sa aktuelnom poslovnom klimom i ključnim privrednim sektorima Srbije. Predstavljene su između ostalog investicione mogućnosti u Srbiji u sektoru inovacija, u oblasti obnovljivih izvora energije u poljoprivredi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna