URUČENI AUTOMOBILI: Dobitnici u nagradnoj igri "Uzmi račun" dobili poklone

B.Caranović

21. 01. 2021. u 15:44

DOBITNICI nagradene igre "Uzmi račun i pobedi" juče su u Kragujevcu preuzeli svoje automobile. Državni sekretar u Ministarstvu finasija Gojko Stanivuković uručio im je ključeve 10 automobila Fijat 500L.

УРУЧЕНИ АУТОМОБИЛИ: Добитници у наградној игри Узми рачун добили поклоне

Foto: Printscreen

Prema rečima državnog sekretara, učešćem u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", doprinosi se suzbijanju sive ekonomije, a jednim delom i budžetu Republike Srbije.

- Ova nagradna igra pokazala se u nekoliko prethodnih godina kao efikasan mehanizam za suzbijanje sive ekonimije i obezbeđivanje da trgovci poštuju zakon i plaćaju porez - rekao je Stanivuković. - Kroz poreze država obezbeđuje značajna sredstva kojima se finasiraju zdravstvo, školstvo, za izgradnju domova zdravlja, bolnica, škola, vrtića, takođe za putnu i železničku infrtastrukturu, što doprinosi boljem životu svih našig građana.

Dobitnici automobile Fijat 500L su iz različitih delova Srbije, a nekima od njih je ovo prvo učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi". Među njima je i Milena Đekić iz Novog Sada koja je u Kragujevac došla sa suprugom.

- Ovo je prvi put da smo dobili nagradu. Račune samsama sakupljala, a kovertu jednu jedinu koju smo poslali je sa mojim imenom poslao moj suprug. Zahvaljujem se glumcu Miodragu Radonjiću što nas je izvukao i doneo nam neizmernu sreću.

Kako državni sekretar kaže, planira se uvođenje elektronske fakture što će olakšati povraćaj PDV-a privatnicima. Najavio da se pokušava uvođenje elektronske menice, i nastavak ove nagradne igre koja je dala odlične rezultate.

- Ukoliko budemo uspeli da realizujemo ovaj set reformi, a ja čvrsto verujem da ćemo to uraditi do kraja godine, siguran sam da će 2022. godina biti godina u kojoj će Srbija imati mnogo manje problema sa sivom ekonomijom, mnogo manje problema sa nelojalnom konkurencijom, što je veoma važno za sve naše privrednike - rekao je Stanivuković. - Siguran sam da ćemo uspeti da zadržimo i nisku stopu nezaposlenosti koju sada imamo.

REFORME I PLANOVI

Stanivuković je podsetio da su Minsitarstvo finasijaa i Vlada Srbije tokom prethodnih godina sproveli nekoliko važnih reformi kao što su uvođenje sistema Einnspektor, sistema paušalnog oporezivanja, sezonsko zapošljavanje radnika u poljoprvredi.

- U 2021. godinu smo ušli veoma ambiciozno. Planiramo niz strateških, sistemskih reformi kao što je digitalna fiskalizacija - kaže Stanivuković. - Planiramo proširenje sezonskih zapošljavanja na neke nove sektore koje smatramo relevantnim. Takođe, očekuju nas izmene Zakona o inspkekcijskom nadzoru kako bi ovaj sistem Einspektor postao obavezan za sve republičke inspekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKANCI GLAVNI KUPCI RUSKE SIROVINE: Isplivali podaci za 2023. godinu