PROMENE DOBRE I ZA NAŠ “FIJAT”: Veliki planovi kompanije “Stelantis”, nastale spajanjem velikih grupacija proizvođača vozila

E. B. T.

19. 01. 2021. u 19:09

ПРОМЕНЕ ДОБРЕ И ЗА НАШ “ФИЈАТ”: Велики планови компаније “Стелантис”, настале спајањем великих групација произвођача возила

Foto Tanjug-AP

KOMPANIJA "Stelantis", koja je formirana spajanjem grupacija "Fijat Krajsler automobili" i "Pežo-Sitroen-Opel", a za koju se očekuje da može da donese pozitivne promene fabrici u Kragujevcu, prema rečima njenog izvršnog direktora Karlosa Taverasa, predstavlja štit za zaposlene i za stejkholdere.

- Spajanje će nam pomoći da prevaziđemo izazove i da ova jedinstvena kompanija postane svetski lider za novu eru održive mobilnosti - istakao je Taveras na današnjoj digitalnoj konferenciji kojom je obeleženo ovo ujedinjavanje.

On je naglasio i da je strategija da se postignu ciljevi bez gubitka poslova. Kombinovani rezultati pokazuju da nova kompanija ima 12 biliona evra operativnog profita, prodaju u više od 130 zemalja, idustrijske operacije u 30 država i poziciju lidera na tri regionalna tržišta.

Formalno je proces spajanja okončan 16. januara. Time je "Stelantis" postao četvrti najveći proizvođač automobila u svetu sa više od 400.000 zaposlenih. Na udruženom portfoliju naći će se 14 automobilskih brendova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)