PREMIJERKA ANA BRNABIĆ NA MORAVSKOM KORIDORU: Sledeća godina je ključna, moramo da napravimo ozbiljne pomake (FOTO/VIDEO)

S. Babović

12. 12. 2020. u 10:11

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić obilazi danas sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i v.d. direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem radove na Moravskom koridoru, čija je gradnja počela pre tačno godinu dana.

ПРЕМИЈЕРКА АНА БРНАБИЋ НА МОРАВСКОМ КОРИДОРУ: Следећа година је кључна, морамо да направимо озбиљне помаке (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S. Babović

Prvi digitalni autoput u Srbiji, koji se sastoji iz tri deonice Pojate-Kruševac, Kruševac-Adrani,Adrani-Preljina prolaziće kroz srce Srbije u dužini od 112 kilometara, dolinama Zapadne, Južne i Velike Morave.

- Kao što ste čuli od predsednika Vučića, već danas je sigurno da će Srbija imati najbolji ekonomski rezultat u Evropi u 2020. godini. Ali mi moramo da radimo svaki dan, da taj rezultat bude još bolji i pad još manji. 2021. godina je ključna za ovaj projekat, i moramo da vidimo ozbiljne pomake da bi prve deonice bile gotove do 2022. godine. Sledeće godine moramo da krenemo u neke ozbiljne projekte, kao što su Fruškogorski koridor, deonica Novi Beograd-Surčin, železnička deonica Novi Sad-Kelebija, moramo da krenemo sa izgradnjom KC Vojvodine, Tiršove 2, čak 17 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda - rekla je premijerka.

- U budžetu za 2021. imamo opredeljeno 330 milijardi dinara, što je 5,5 odsto BDP -a za kapitalne infrastruktrne projekte - navela je ona.

Da bi to postigli moramo da radimo svaki dan i subotom i nedeljom ,poručila je Brnabić.

Trenutno se na više lokacija odvijaju radovi,a zvaničnici danas obilaze radove na području Ćićevca, na mostu preko Jovaničke reke i železničke pruge Beograd-Niš. Planirano je da most bude dug 496 metara.Na teritoriji Kruševca,trenutno se gradi i kamp na 23,5 hektara sa smeštajnim kapacitetom za 1.400 radnika.

Autoput  koji će povezivati Rasinski,Raški i Moravički okrug,gde živi oko pola miliona ljudi i posluje oko 20.000 kompanija gradi američko-turski konzorcijum “Behtel-Enka”.Angažovano je i 25 podizvođačkih lokalnih kompanija, uz čiju će podršku ambiciozni projekat biti  dovršen do kraja 2023.godine.Osim što će povezati Čačak, Kraljevo,Vrnjačku Banju,Trstenik,Kruševac i Ćićevac, Kruševac ,gradi se i neposredan link sa sa koridorima 10 i 11.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)