SOPOTSKA PETLJA SE PRIVODI KRAJU: Aleksandar Antić u obilasku Koridora 10

V.Ć.

06. 12. 2020. u 20:18

NA istočnom kraku koridora 10, ka granici sa Bugarskom u toku su završni radovi na Sopotskoj petlji kod Pirota.

СОПОТСКА ПЕТЉА СЕ ПРИВОДИ КРАЈУ: Александар Антић у обиласку Коридора 10

Foto: Aleksandar Ćirić

Izgradnjom te petlje, dobićemo dodatni podsticaj za privredni razvoj čitave Istočne Srbije i bolju povezanost lokalnih sredina-rekao je prilikom obilska Sopotske petlje kod Pirota direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

On je konstatovao da su u ovom kraju:od Niške banje, preko Bele Palanke, Pirota i Dimitrovgrada, rehabilituje 70 kilometara postojećih državnih puteva, čime se unapređuje postojeća putna mreža koja ovezuje autoput, lokalne i regionalne centre.

Na oba kraka koridora se završavaju radovi na trajnoj stabilizaciji kosina, a stručni tim obavlja svakodnevna merenja i monitoring stabilnosti kosina i potpornih konstrukcija. Južni krak Koridora 10 koji povezuje sever i jug , a i deonica kroz Grdeličku klisuru najteži je građevinski poduhvat ikada izveden u Srbiji. Završetak trajne stabilizacije na kosinama 2,3 i 4 jedan je od prioriteta koridora Srbije poručio je Antić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)