TURISTIČKE POLISE JOŠ DALEKO: Osiguravači i agencije nisu postigli dogovor

J. Su.

03. 11. 2020. u 10:14

TURISTIČKE agencije i osiguravajuće kuće nisu uspele da se dogovore oko produžetka polisa osiguranja do kraja godine, pod nekim prihvatljivim uslovima.

ТУРИСТИЧКЕ ПОЛИСЕ ЈОШ ДАЛЕКО: Осигуравачи и агенције нису постигли договор

Foto tanjug

Kako "Novosti" saznaju, nijedna od osiguravajućih kuća, ne želi da radi sa njima i ostaje neizvesno kako će agencije dalje poslovati, jer su od 1. oktobra bez licence za rad.

Prema rečima Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija, koji je juče bio na sastanku sa osiguravačima, oni su hteli da dobiju na vremenu, tako što će im polise biti produžene do kraja godine, pa da od januara iduće godine započnu nove pregovore. Ipak, to se nije dogodilo.

- Trebalo bi da održimo sastanak sa novom ministarkom turizma, da vidimo da li postoji mogućnost da se reši ovaj problem - objašnjava Seničić.

BANKARSKE GARANCIJE

PRAVILNIK o vrsti garancije putovanja predviđa da vrednost bankarske garancije, iznosi od 200.000 do 400.000 evra. Osim što tu sumu, ne bi moglo u ovom trenutku da izdvoji više od pet agencija, ne postoji ni neko ko bi tu garanciju mogao da aktivira u slučaju da dođe do nekog problema.

- Do sada je samo pet agencija potvrdilo polisu osiguranja kod jedinih osiguravača "Globosa", "Triglava", i "Dunava". I za to su uplatili oko 20.000 evra polise. To je bacanje para u trenutku kada se ne zna ni da li će raditi u skorije vreme, da ne kažem sledeće godine.

Turističke agencije za osiguravače su visoko rizične i ne žele da rade sa njima, čak ni u periodu kada one skoro i ne posluju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!