TARA OAZA MIRA I ZDRAVLJA: "Omorika" i "Beli bor" nude 20 odsto popusta u naredna dva meseca

Snježana Vidačković

25. 10. 2020. u 13:19

POSLE dvomesečnog vanrednog stanja, karantina, ograničenog kretanja, školovanja i rada od kuće, sugrađani su ovog leta pohrlili na odmor širom Srbije. Virus korona zatvorio je granice ka grčkom i crnogorskom primorju, pa su Srbi otkrivali lepote naše zemlje. Planina Tara ubedljivo je bila top destinacija tokom letnjih meseci, a smeštaj se već uveliko rezerviše i za predstojeći zimski period.

ТАРА ОАЗА МИРА И ЗДРАВЉА:  Оморика и Бели бор нуде 20 одсто попуста у наредна два месеца

Hotel "Omorika" na najlepšem mestu na Tari / Foto N. Janković

U julu, avgustu i septembru, hoteli na Tari imali su veću posetu nego ranijih godina. Prema rečima Ljupka Ćirovića, direktora Vojne ustanove "Tara", koja obuhvata hotele "Omorika" i "Beli bor", planirane su dodatne pogodnosti za one koji budu zimovali u ovim ugostiteljskim objektima. Da nije bilo pandemije virusa korona, ako je suditi po rezervacijama od januara, ova godina bi bila najbolja dosad. Međutim, zahvaljujući Vladi i Turističkoj organizaciji Srbije koji su apelovali na naše građane da letuju u svojoj zemlji, sezona nije bila loša.

- Zadovoljni smo u svakom smislu, za razliku od ona dva i po meseca kada nismo radili zbog korone - kaže, za "Novosti", direktor Ćirović. - Sad ponovo nastupa sličan period, te želimo da kao društveno odgovorna organizacija koja se nalazi u okviru Ministarstva odbrane, na neki način održimo rad naših hotela na Tari, a opet da izađemo u susret građanima Srbije i regiona koji žele da se odmaraju u našoj zdravoj oazi. Zbog toga želimo da damo 20 odsto popusta na sve cene naših smeštajnih jedinica za novembar i decembar. Takođe, omogućili bismo plaćanje na 12 mesečnih rata, putem čekova ili administrativne zabrane. U tom slučaju, gost plaća samo 10 odsto za potvrdu o rezervaciji, a ostatak je odložen na 11 mesečnih rata.

OSIM netaknutog bisera prirode na Tari, gostima je na raspolaganju veliki prostor unutar ovih hotela, gde sve sadržaje mogu koristiti uz bezbednu distancu. Tu su sauna, bazen, sala za stoni tenis, kuglana, prostor za dečje igre. U "Omorici" je obnovljeno 30 soba u kategoriji sa 4+ zvezdice - "superior" sobe i apartmani.

HOTELIJERSTVO

ZANIMLjIVO je da je Ljupko Ćirović došao na čelo vojne ustanove, iako nije vojno lice. Međutim, kaže nam da je ceo život "pri vojsci", kao i u hotelijerstvu.

- Još kao student počeo sam da sarađujem sa vojskom. Posle odsluženja vojnog roka, ostao sam pri vojsci i moje prvo zaposlenje bilo je upravo tu. Prošao sam sve faze u hotelijerstvu, od perača sudova do glavnog menadžera.

- Ono što nam je svima na raspolaganju je Tara, njene lepote koje se mogu videti kroz organizovane šetnje, izlete uz pratnju rekreatora, kao i razne druge aktivnosti - ističe Ćirović. - Osim toga, nudimo zdravu hranu, našu tradicionalnu kuhinju. Sve pripremamo bez ikakvih aditiva, od pekarskih proizvoda pa do poslastica, što se i nalazi na našem švedskom stolu, za doručak i večeru. Naša ponuda je zdrava i prihvatljiva i za porodične ljude i za sportiste - za aktivan i zdrav odmor.

SMANjENjE zelene površine radi urbanizacije, gradilišta na svakom koraku, nisu slika koja se može videti na Tari, za razliku od Zlatibora. Kako kaže naš sagovornik, deo objekata VU "Tara" je u zoni nacionalnog parka, koji se nalazi u prvoj kategoriji zaštite prirode.

Ljupko Ćirović,  direktor VU "Tara

- Naš menadžment se bori da se na Tari ne desi ono što se dešava na Zlatiboru. Nadam se i očekujem da nadležni neće dozvoliti gradnju u nacionalnim parkovima, jer se zna gde je gradnja dozvoljena i propisano je kako objekti treba da izgledaju i koji materijal se može koristiti. Verujem da Tara to neće da doživi, a ako se to ovde desi, to je onda kraj turizma kakvog mi gajimo - zdravog i aktivnog odmora za porodicu i ljubitelje prirode - zaključuje Ljupko Ćirović, direktor VU "Tara".

DOČEK NA OTVORENOM

IAKO je neizvesno kakva će epidemiološka situacija biti u doba novogodišnjih praznika, naš sagovornik kaže da je mnogo onih koji su rezervisali smeštaj na Tari, tokom dočeka.

- Iako sam optimista, mislim da novogodišnje proslave neće biti. U pregovorima smo sa turističkim organizacijama iz Užica i Bajine Bašte da za naše goste bude organizovan doček na otvorenom. Pratićemo situaciju i ponašati se u skladu s tim. Ukoliko dočeka ne bude, našim gostima biće vraćen novac namenjen za proslavu i reprizu novogodišnje noći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena