APEL VRŠAČKIH PLANINARA: Bajkeri, ne vozite šetačkim stazama Vršačkih planina

J. J. BALjAK

20. 10. 2020. u 16:43

VRŠAČKI planinari apeluju na vozače brdskih motora da za adrenalinsku vožnju ne koriste šetačke staze na Vršačkim planinama, jer predstavljaju opasnost za brojne planinare i šetače sa decom.

АПЕЛ ВРШАЧКИХ ПЛАНИНАРА: Бајкери, не возите шетачким стазама Вршачких планина

Foto: PSD Vrsacka kula

Osim toga, oni uništavaju puteve koje planinari redovno održavaju, što je naročito primetno tokom kišnih dana. Vozeći po blatu, rovare staze i prave udubljenja, po kojima je teško gaziti kada se zemlja osuši.

-Dešavalo se da motoristi organizovano dođu iz drugih gradova, sa motorima koje su dovezli na automobilima, te da divljaju po stazama, na kojima je strogo zabranjena vožnja motornih vozila – kaže Velizar Vemić iz PSD „Vršačka kula“, ističući da na Vršačkim planinama ima 64 kilometara staza i puteva, koji su kategorisani kao sportsko-rekreativni tereni.

Donedavno su isti problem imali i sa vozačima kvadova, ali su sa njima postigli dogovor. Oni više ne koriste šetačke staze, već se vozaju asfaltnim putem kroz vinograde između Malog Središta i Gudurice, ili atarskim putem ka Mesiću.

Inače, JKP „Drugi oktobar“ je na inicijativu planinara postavilo rampe na četiri najkritičnije šetačke staze, što vozači kvadova poštuju, ali ne i bajkeri, koji ih zaobilaze i nastavljaju da voze uprkos zabrani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave