MINISTAR MALI O SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA DFC-a: "Amerikanci nude milijarde dolara, to je prilika koja se ne propušta"

Novosti online

23. 09. 2020. u 13:41

MINISTAR finansija Siniša Mali sastao se oko podneva sa predstavnicima američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) i EXIM banke, kojima je predstavio naše projekte za finansiranje, sa posebnim naglaskom na program "Srbija 2025".

МИНИСТАР МАЛИ О САСТАНКУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ДФЦ-а: Американци нуде милијарде долара, то је прилика која се не пропушта

Foto: Printscreen/Pink

- Zadovoljan sam sastancima i evo posle jednog dana je cela ekipa ostala u Beogradu. Krenuli smo u konkretne razgovore i dogovore - rekao je Mali nakon sastanka.

Kako kaže, sa DFC-om je plan da se radi razvojna šema kako bi se obezbedila kompletna likvidnost.

- Tu smo potpuno na istoj strani, očekujem i razgovor sa direktorom kancelarije. Oni insistiraju, osim garantne šeme, da obezbedimo liniju za mikro preduzeća kao i za kompanije koje imaju do 500 zaposlenih. To je važno za sve nas, jer sa njihovom podrškom dobijamo mogućnost za nova ulaganja - rekao je ministar Mali.

Najavio je ulaganje u kompletnu infrastrukuturu i izgradnju puteva i železnica, ali i dolazak američkih investitora.

- Na taj način daje se kredibilitet našoj ekonomiji. Optimista sam. Oni žele da implementriraju nove projekte. Plan je i ulaganje u nova finasijska tržišta. Želimo da zajedno obezbedimo kontinuirano razvijanje - naglasio je ministar Mali, objasnivši da nova radna mesta i ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu znače ekonomski boljitak za Srbiju.

Kaže da je projektovan negativan rast, ali kaže da se očekuje da Srbija bude jedna od najboljih zemlja u Evropi po pitanju stope ekonomskog rasta.

Ministar je izjavio da Amerikanci nude milijarde dolara za razvoj srpskih kompanija, privrede i za infrastrukturne projekte.

- Kada sam rekao da razmilšljamo o milijardu dolara samo za garantnu šemu, oni su rekli - razmišljajte o milijardama dolara, a ne o jednoj milijardi - rekao je Mali novinarima, dodajući da će tačna cifra biti poznata krajem sledeće nedelje.

Tada ću od njih dobiti ponudu, precizirao je Mali.

Istakao je da je to prilika koja se ne propušta i koju moramo da iskoristimo na pravi način.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!