FORMIRAN TIM KOJI ĆE 24 SATA DNEVNO RADITI SA DFC: Pred Srbijom veliki regionalni projekti

Tanjug

23. 09. 2020. u 11:44

MINISTARSTVO građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture formiralo je poseban tim koji će raditi 24 sata dnevno na projektima sa američkom Međunarodnom razvojnom finansijskom korporacijom (DFC), izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović.

ФОРМИРАН ТИМ КОЈИ ЋЕ 24 САТА ДНЕВНО РАДИТИ СА ДФЦ: Пред Србијом велики регионални пројекти

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je posle sastanka sa predstavnicima DFC-a i EXIM banke, u Klubu poslanika, rekla da su velike stvari pred nama, kao i da se to ne odnosi samo na povezivanje sa Prištinom auto-putem Niš - Merdare - Priština, kao i železnicom, već i na regionalne projekte na kojima će se raditi.

Istakla je da je danas održan prvi radni sastanak sa DFC-om, kao i da će to ministarstvo nastaviti da priprema projektnu dokumentaciju kako bi što pre usledila i realizacija.

- Želimo vrlo brzo da imamo realizaciju projekata i rezultate koje ćemo ponuditi građanima - naglasila je Mihajlović.

Prenela je novinarima da su na današnjem sastanku bili i predstavnici Koridora Srbije, Puteva Srbije i srpskih železnica i da su razgovrali, pre svega, o tome kako da se unapredi infrastruktura, kao i o projektima koje su dogovorili predsednici Srbije i SAD, a koji će povezati region.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje današnjim sastancima srpskih zvaničnika sa DFC-om i EXIM bankom i izjavio da je Ministarstvo građevinarstvo, kao i uvek, sastanku pristupilo profesionalno, pokazalo spremnost za rad i viziju za Srbiju u povezivanju sa regionom.

Ističe da su svi planovi tog ministarstva u skladu sa ciljevima srpskog i američkog predsednika, Aleksandra Vučića i Donalda Trampa, o kojima se, podseća, govorilo na sastanku u Vašingtonu.

- Spremni smo da radimo sa Ministarstvom građevinarstva i Koridorima Srbije, kako bismo imali rezultate koji će unaprediti životni standard svih građana u regionu - zaključio je Godfri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024