PONOVO KREĆE NAGRADNA IGRA "UZMI RAČUN I POBEDI": Glavne nagrade stanovi i automobili

Novosti online

18. 09. 2020. u 20:18

U NOVOM ciklusu nagradne igre važiće računi od 1. septembra. Građani će poštom besplatno slati koverte sa 10 fiskalnih isečaka vrednih minimum 100 dinara

ПОНОВО КРЕЋЕ НАГРАДНА ИГРА УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ: Главне награде станови и аутомобили

Foto: Arhiva Novosti

U cilju suzbijanja sive ekonomije, država ponovo pokreće veliku nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", u kojoj će građani sakupljajući fiskalne račune moći, uz malo sreće, da postanu vlasnici još vrednijih nagrada nego prošli put - automobila "fijat 500L", stana u naselju Zemunske kapije ili pak luksuznog stana u Beogradu na vodi.

UČESTVUJU SAMO PUNOLETNI

- Učesnici u nagradnoj igri neće plaćati poštansku uslugu prilikom slanja koverti. Biće, kao i prošli put, dva kruga, a sve koverte koje su prispele u prvom krugu nagradne igre učestvovaće i u drugom. Pravila su ista. Koverta treba da ima 10 fiskalnih računa, a svaki račun mora biti na minimum 100 dinara - objašnjava naš sagovornik i dodaje da će se prvi krug završiti do Nove godine.

Pravo učešća, kako navodi, imaće sva punoletna lica s prebivalištem ili boravištem na teritoriji Srbije, izuzev lica koja su u radnom odnosu ili su na drugi način angažovana za rad u kabinetu predsednika Vlade Srbije, Generalnom sekretarijatu Vlade, Ministarstvu finansija, Republičkoj direkciji za imovinu, Upravi za igre na sreću, Poreskoj upravi, Državnoj lutriji Srbije, JP Pošta Srbije i Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED), kao i članovi Komisije za praćenje regularnosti izvlačenja nagrada i utvrđivanja dobitnika.

Podsetimo, nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi"najavio je ministar finansija Siniša Mali. Prvi put je bila organizovana u martu 2017. s nagradnim fondom vrednim 135 miliona dinara. Drugi ciklus organizovan je početkom 2018, imao je dva kruga sa po četiri izvlačenja, a u igri je učestvovao čak 41 odsto građana, koji su poslali 11 miliona koverata. U ovom ciklusu podeljena je 291 nagrada ukupne vrednosti 257 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu