ZBOG BOLJE NAPLATE I UZIMANJA RAČUNA: Fiskalni opet na lutriji

E. R.

28. 08. 2020. u 08:18

VLADA Srbije odlučila je juče da formira radnu grupa za izradu strategije u cilju bolje naplate poreza i podizanja svesti građana o uzimanju fiskalnog računa.

ЗБОГ БОЉЕ НАПЛАТЕ И УЗИМАЊА РАЧУНА: Фискални опет на лутрији

Foto: V. N.

Ovo je najavio juče ministar finansija Siniša Mali. Radnu grupu će činiti predstavnici velikog broja ministarstava.

Kako bi se poboljšala naplata poreza, Vlada namerava da pokrene i nagradnu igru.

- Vrlo brzo krećemo i sa nagradnom igrom koja bi trebalo da motiviše građane da uzimaju fiskalne račune, ali ona će biti samo jedan deo aktivnosti države za bolju naplatu poreza - rekao je juče Siniša Mali. - Razmišljamo kako još građane da ubedimo i podignemo im svest o tome koliko je uzimanje računa važno.

Poreska uprava je prethodnih nedelja prekontrolisala 500 pekara u Srbiji. Polovina njih nije radila po svim pravilima - pre svega nisu izdavale račune.

- Imaju podršku države i po meni je sramota da ne poštuju državu u kojoj žive i ne izdaju fiskalni račun, da deo tog prometa ode u budžet kako bi se finansiralo sve drugo - rekao je Mali. - Ti prodavci varaju i građane i državu. Cilj je da se sa tom praksom prekine. Možete da zamislite koliko je to nedostajućeg prihoda u naš budžet, koliko smo novih kilometara puteva mogli da uradimo, možda i više da pomognemo privredi.

Međunarodni monetarni fond je doneo odluku o uspešnom završetku četvrtog razmatranja ekonomskog programa Srbije, ocenivši da Srbija nastavlja sa uspešnim sprovođenjem ekonomskog programa, koji je podržan Instrumentom za koordinaciju politike (PCI).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a