STIŽU NOVE, MILIONSKE INVESTICIJE: Predsednik Vučić najavio nove fabrike u Zaječaru, Ćupriji, Novom Sadu i Inđiji

Tanjug

10. 09. 2020. u 22:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u narednih 10 dana biti potpisan ugovor o izgradnji fabrike u Zaječaru, kao i da će u Ćupriju doći jedna velika nemačka kompanija koja će zaposliti 450 ljudi.

СТИЖУ НОВЕ, МИЛИОНСКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Председник Вучић најавио нове фабрике у Зајечару, Ћуприји, Новом Саду и Инђији

Foto: Printscreen

On je podsetio da je Magna u Aleksincu otvorila 570 radnih mesta, kao i da otvaranje velikih stranih firmi ide linijom Koridora 10.

- I onda dve velike japanske investicije - Midek u Novom Sadu i Tojo u Inđiji. Uskoro polažemo kamen temeljac za njih. To je 390 miliona evra investicija. A biće još više investicija. Američki potencijali su veći - rekao je Vučić.

On je precizirao da kada dođe Američka razvojna agencija to svi prate i raste cena Srbije na "međunarodnoj finansijskoj pozornici".

- Ako ulažu Kinezi, Japanci, Nemci... to znači da je dobro mesto za ulaganje i to je dobro za nas", rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države