TAKMIČENJE "ZELENE IDEJE BALKANA": Nagrađen i projekat iz Srbije

E.B.T.

08. 09. 2020. u 15:18

NA onlajn regionalnom takmičenju "Zelene ideje Balkana" za 2020. godinu nagradu je osvojio i projekat iz Srbije pod nazivom "City&Me" ("Grad i ja"), čiji je cilj da omogući jasnu komunikaciju između grada i stanovnika i podstakne aktivizam i delovanje građana u oblasti reciklaže, saopštila je danas organizacija "Trag fondacija".

ТАКМИЧЕЊЕ ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ БАЛКАНА: Награђен и пројекат из Србије

Foto: Facebook

U kategoriji "Razvijena zelena ideja" ovaj projekat je nagrađen sa 10.000 dolara, na takmičenju na kome je bilo ukupno 21 učesnik iz regiona.

Umesto u Beogradu,regionalno takmičenje je održano onlajn, a učesnici su 3. i 4. septembra predstavili svoje zelene i inovativne preduzetničke ideje, dok je juče izabrano pet najboljih po mišljenju nezavisnog stručnog žirija. Srbiju su na takmičenju predstavljala tri pobednika nacionalog Foruma za zelene ideje, koji je održan onlajn 18. juna ove godine. Pored projekta "City&Me" firme iz Niša, učestvovali su i "Mirišljave zvezdice" Centra zvezda iz Beograda i "Ciklo garaža" planinskog biciklističkog društva "Biciklo" iz Loznice.

"Zelene ideje Balkana" predstavlja program koji "Balkanska zelena fondacija" sprovodi u saradnji sa nacionalnim fondacijama iz zemalja regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna