MANJE NEZAPOSLENIH U SRBIJI: Tržište rada stabilno

B. Ca.

02. 09. 2020. u 15:48

DA je tržište rada u Srbiji stabilno, da nema oscilacija, a da je broj nezaposlenih manji nego u isto vreme prošle i na početku ove godine, izjavio je danas Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

МАЊЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ У СРБИЈИ: Тржиште рада стабилно

Nacionalne službe zapošljavanja D. Novković

Kako kaže, broj nezaposlenih na njihovoj evidenciji se smanjuje. Trenutno ih je 508.000, a početkom marta ih je bilo oko 515.000.

Kako je neveo, do posla najlakše dolaze informatičari, inženjeri građevinske struke i mašinstva, ekonomisti, građevinski radnici, lekari i drugo medicinsko osoblje.

Pojačana je tražnja i za kuririma, dostavljačima, socijalnim radnicima, negovateljima.

Zabeležen je i neznatan broj otpuštanja, a najviše je pogođen sektor turizma, ugostiteljstva, mini trgovina i saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)