ZA FINANSIRANJE 23,5 MILIJARDI: Kompanija "Telekom Srbija" saopštila da sprema emisiju korporativnih obveznica

E. B. T.

25. 08. 2020. u 21:41

"TELEKOM Srbija" pripremio je odluku o izdavanju korporativnih obveznica, čija će nominalna vrednost biti 23,5 milijardi dinara, a ovaj dokument, koji je objavljen na sajtu kompanije biće ponuđen na usvajanje na vanrednoj sednici Skupštine zakazanoj za 15. septembar.

ЗА ФИНАНСИРАЊЕ 23,5 МИЛИЈАРДИ: Компанија Телеком Србија саопштила да спрема емисију корпоративних обвезница

Telekom Srbija

Svrha izdavanja obveznica je finansiranje poslovnih potreba "Telekoma Srbija", uključujući refinansiranje postojećih finansijskih obaveza i finansiranje unapređenja poslovnih aktivnosti, navodi se u odluci tog preduzeća. Predviđa se izdavanje 2,35 miliona korporativnih obveznica u pojedinačnoj vrednosti od 10.000 dinara, bez objavljivanja prospekta.

Ponude za kupovinu obveznica "Telekoma Srbija" biće upućene renomiranim finansijskim institucijama u Republici Srbiji, sa kojima ova državna kompanija ima uspešnu poslovnu saradnju. Predviđeno je da se upis obveznica vrši u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu odluke o izdavanju obveznica, a emisija će se smatrati uspešnom ako se u tom roku upiše najmanje 50 odsto ponuđenih obveznica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a