TELEKOM TUŽI KONKURENTA: Nacionalni operator odgovorio na napade iz kablovskih i onlajn medija u vlasništvu "Junajted grupe"

E. B. TALIJAN

14. 08. 2020. u 21:00

TELEKOM Srbija" će uskoro podneti tužbu protiv "Junajted grupe", kojoj predsedava kontroverzni biznismen Dragan Šolak, zbog "niza neistina koje je preko svojih medija" iznela o tom nacionalnom operatoru.

ТЕЛЕКОМ ТУЖИ КОНКУРЕНТА: Национални оператор одговорио на нападе из кабловских и онлајн медија у власништву Јунајтед групе

Predrag Ćulibrk i Vladimir Lučić / Foto K. Mihajlović

Postupci će biti pokrenuti i u Srbiji i pred jednim međunarodnim sudom. Ovo je rekao Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimedije "Telekoma Srbije" na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja te kompanije. On je istakao da je u pitanju koordinisana negativna kampanja konkurencije protiv nacionalnog operatora koja traje poslednje dve godine, a intenzivirana je u julu i avgustu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je cilj napada potpredsednice stranke Dragana Đilisa, Marinike Tepić na "Telekom" poslednjih dana da se ta kompanija sruši po svaku cenu. On je odbacio tvrdnju pojedinih predstavnika opozicije da je "Telekom" kasa jedne političke partije, ističući da ta partija nema ništa od te kompanije.

- Dragan Đilas uzeo je od "Telekoma" 30 miliona evra dok je bio na vlasti, od 2004. do 2012. godine, na ime svoje dve kompanije - naglasio je Vučić tokom gostovanja na televiziji Pink. - Oni su ga uništavali, razarali, stavljali u poziciju da ne postoji na tržištu. Oni od kojih danas dolaze napadi na "Telekom" svojevremeno su želeli da kupe televizije Prva i B92, ali ih je kupio neko drugi, izjalovilo im se da zauzmu političku vlast na silu.

On je istakao da je šokiran potrebom da se sve razori, prvo namenska, a sada "Telekom". Nacionalni operator, kako navodi, nije imao ništa, a sad je snažniji i ima bolji program.

REZULTATI IH FRUSTRIRAJU

GENERALNI direktor "Telekoma" Predrag Ćulibrk, ocenio je da dobri rezultati te kompanije frustriraju konkurenciju.

- Jasno je da se tu ne radi samo o tome, već da iza napada stoji i neskrivena sprega političkih i poslovnih interesa - naglasi je Ćulibrk. - Svedoci smo da se pojačavaju brutalni napadi na "Telekom" sa različitih strana, naročito poslednjih dana, i da dobijaju neuobičajene razmere.

- To što neko radi za tajkune, protiv svoje države i firme koja pripada građanima, a koja će ostati i onome ko sledeći dođe na vlast, neverovatne su stvari, koje pokazuju neozbiljnost i neodgovornost - rekao je predsednik Srbije. - "Telekom Srbija" je akcionarsko društvo u kojem država ima većinski udeo. Postavlja se pitanje šta je posao političara u jednoj zemlji da li da razaraju državni kapital, ono što pripada građanima Srbije ili da ga pomažu.

Država nije, kako ističe, prodala ni EPS, niti "Telekom", već naprotiv, danas traži da sa nacionalnim operatorom uđe na Kosovo i Metohiju i u Albaniju, što nije bilo dozvoljeno.

- Sa "Telekomom" smo najvažniji operator u BiH, prvi u Crnoj Gori - precizirao je Vučić. - On je sve snažniji, a ne slabiji, pa je cilj srušiti ga po svaku cenu.

Povodom najave akademika Dušana Teodorovića da će "bojkotovati Telekom", rekao je da će to biti "slika i prilika uspeha Telekoma". Generalni direktor "Telekoma" Predrag Ćulibrk, ocenio je da je nacionalni operator na dobrom putu da bude neprikosnoveni lider u regionu.

Novosti

- "Telekom Srbija grupa" imala je rekordan broj korisnika servisa od 10,4 miliona lane, što je šest odsto rast u odnosu na 2018. godinu, a ostvaren je i istorijski rezultat po pitanju prihoda od 133,7 milijardi dinara, koji su bili uvećani za sedam odsto - istakao je Ćulibrk. - "Telekom Srbija" posluje u više zemalja i predstavlja ponos srpske ekonomije. Ima 12.000 zaposlenih i zbog njih i akcionara treba izneti pravu sliku o "Telekomu".

Lučić je istakao da kompanija već sada vredi više od dve milijarde evra, a prema projekcijama 2023. godine "Telekom" će vredeti minimalno četiri milijarde evra.

- Uspeli smo da završimo najjači investicioni ciklus, a da nivo zaduženosti bude na evropskom proseku - naglasio je Lučić.

TV ARENA SE ŠIRI

NEBOJŠA Žigić, generalni direktor "Arena kanal grupe" rekao je da TV Arena sport planira da u narednih godinu ili dve drastično proširi broj gledalaca u regionu

- Arena sport u svojoj širokoj ponudi sada ima neke nove sadržaje, najpopularnija je NBA liga - kazao je Žigić. - Tu je i VTB liga. Prvi put na ovom prostorima emituje se i meksička liga, a od sledeće sezone dolaze portugalska i španska liga. UEFA Liga šampiona i Liga Evrope, kao i nova UEFA Konferens liga i dalje će biti emitovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti