"DELTA SITI" PROMENIO VLASNIKA: Srpska kompanija kupila novobeogradski tržni centar, u njenom vlasništvu već "Ušće", "Beo" i "Imo autlet"

E. R.

03. 12. 2021. u 07:20

TRŽNI centar "Delta siti" prešao je u ruke Kompanije MPC Properties, čiji je vlasnik biznismen Petar Matić.

ДЕЛТА СИТИ ПРОМЕНИО ВЛАСНИКА: Српска компанија купила новобеоградски тржни центар, у њеном власништву већ Ушће, Бео и Имо аутлет

Foto A. Stanković

Kako su nam iz ove firme rekli, ugovor o preuzimanju je ranije potpisan, a akvizicija je i zvanično okončana. I dok o ceni ne žele da govore, pojedini strani portali preneli su, još u septembru, da je transakcija vredna 115 miliona evra. Spekuliše se, međutim, da je centar koštao i koji milion više.

Inače, većina šoping molova je već u njegovom vlasništvu.

- Kao regionalni lider u izgradnji i upravljanju nekretninama, Kompanija MPC Properties je kupila "Delta siti" - navodi se u saopštenju ove firme.

- Ova akvizicija je dodatno osnažila MPC ritejl portfolio koji čine šoping centri "Ušće", "Beo", "Merkator centar Beograd" i "Imo autlet centar".

Kako objašnjavaju, "Delta siti" je jedan od najposećenijih tržnih centara, od 2007. kada je otvoren.

- Dodajući svom porfoliju ovaj uspešan centar, MPC će imati priliku da, koristeći svoju ekspertizu i najbolju praksu, poboljša i unapredi iskustvo na ovoj šoping destinaciji - poručuju iz ove firme.

Foto Privatna arhiva

Prema izjavi Maksensa Lijagrea, izvršnog direktora MPC Properties, posle ove akvizicije njihova ritejl mreža broji čak pet šoping centara i predstavlja apsolutnog lidera na domaćem tržištu.

Od kada je otvoren, pre 14 godina, ovaj tržni centar je već menjao vlasnika. Podgorički i beogradski šoping mol "Delta siti" 2016. godine je od biznismena Miroslava Miškovića kupio južnoafrički investicioni fond "Hiprop investment". Kako su mediji tada pisali, ugovor je potpisan u Beču. Transakcija je iznosila, navodno, 202,8 miliona evra. Od toga 127,8 miliona evra bila je cena beogradskog šoping mola, a crnogorskog 75 miliona. Sada, međutim, kupac nije želeo da otkriva koliko ga je koštao novobeogradski tržni centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena