LET PRIVATNIM AVIONOM KAO GARSONJERA U BEOGRADU: Bogataši zbog korone sve češće iznajmljuju letelice, zbog potražnje moraju da čekaju

Novosti online

30. 11. 2021. u 23:06

PRIVATNI avio-saobraćaj napreduje u vreme pandemije. Ustvari, interesovanje je toliko veliko da mnoge privatne avio-kompanije imaju drugu vrstu problema u odnosu na komercijalne: treba da "drže korak" sa potražnjom.

ЛЕТ ПРИВАТНИМ АВИОНОМ КАО ГАРСОЊЕРА У БЕОГРАДУ: Богаташи због короне све чешће изнајмљују летелице, због потражње морају да чекају

Foto: Free Images Pixabay

Privatna firma "VistaJet" saopštila je da je broj novih članova za prvu polovinu 2021. veći za 53% u odnosu na 2020. godinu, pri čemu je Evropa dovela najveći broj novih članova (51%) tokom tog perioda.

- Nije iznenađenje da su pretrage za "čarter putovanja" porasle za 520% ​​u poslednjih 12 meseci - kaže Navin Ditakavi, izvršni direktor sajta za letove Next Vacay. Dodaje da su pretrage pod imenom "ako želiš da uzmeš privatni avion" - porasle 1100% u poslednjih godinu dana, i to širom sveta.

Iako je dobar deo ljudi i pre pandemije mogao da bukira privatne letove, nisu to činili, a sada mnogi to rade prvi put, piše CNBC. Greg Branson-Pits iz "Advanced Aviation Team", brokerske avio-kompanije, kaže da tokom period lokdauna nisu samo bogataši koristili njihove usluge, već i vlade zemalja.

Za razliku od komercijalnog leta - gde putnici lete istim avionom u isto vreme i istog datuma - čarter letovi se značajno razlikuju po obimu i usluzi (recimo, VIP ketering i stjuardese. Zbog rastuće potražnje, fleksibilnost oko datuma putovanja takođe utiče na cene, ističe Branson-Pits.

Foto: Free Images Pixabay

Konkretno, let od Njujorka do Vašingtona, za četvoročlanu porodicu, komotno bi mogao da košta od 10.000 do 50.000 dolara, u zavisnosti od zahteva kupaca.

Džaret Preston, CEO firme "Idoneus", platio je 10.500 dolara povratnu kartu za relaciju Tampa-Majami, a koristio je usluge avio-kompanije "Monarch Air Group". Političar i biznismen Ahmad Sahroni dao je oko 36.000 dolara za svoj prvi, privatni let od Balija do Džakarte, a išao je preko kompanije "CeoJetset".

Stiven Sadaka, CEO firma za istraživanje "StevenDouglas", leteo je privatno s porodicom preko avio-kompanije "Jet It", koja sat vremena vožnje naplaćuje 1.600 dolara. Derik L. Majls, izvršni direktor tehnološke zdravstvene firme "CourMed", dao je 1.200 dolara za svoj prvi privatni let od Dalasa do Majamija.

Investicioni menadžer, Brendon Hem, otišao je korak dalje: kupio je u septembru Cirrus SR22, a pre početka pandemije krenuo je na obuku za pilote.

BONUS VIDEO - OVAJ SNIMAK JE BIO OBRISAN: Video sa Obamine žurke koji je izazvao negodovanja

(BiznisTelegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili