BDP VEĆI 7,7 ODSTO: Objavljeni podaci za treći kvartal

S. B.

30. 11. 2021. u 13:19

BRUTO domaći proizvod Srbije, u trećem kvartalu ove godine, realno je porastao 7,7 posto u odnosu na isti period lane, objavio je Republički zavod za statistiku.

БДП ВЕЋИ 7,7 ОДСТО: Објављени подаци за трећи квартал

Foto: Novosti

U odnosu na prethodni kvartal, proizvod je veći za 1,6 procenata.

Posmatrano po delatnostima, značajan realni rast bruto dodate vrednosti zabeležen je na godišnjem nivou u sektoru trgovine na veliko i malo i popravke motornih vozila, saobraćaja i skladištenja, te usluga smeštaja i ishrane, za 17 odsto, zatim u građevinarstvu za 15,8 posto i u sektoru stručnih, naučnih, inovacionih i tehničkih delatnosti i administrativnih i pomoćnih uslužnih delatnosti za 13,7 procenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DOK SVETSKI DUG RASTE, NAŠ PADA Mali poručio: Srbija je svetski rekorder po rastu BDP-a