FINSKA KOMPANIJA ZAPOSLIĆE BAR 500 LJUDI: U Požarevcu održan Sajam zapošljavanja kompanije PKC wiring systems

D. NOVKOVIĆ

26. 07. 2021. u 22:47

FINSKA kompanija PKC wiring systems, koja proizvodi kablovske snopove za komercijalna vozila, organizovala je dvodnevni Sajam zapošljavanja u Požarevcu, nudeći preko 500 radnih mesta.

ФИНСКА КОМПАНИЈА ЗАПОСЛИЋЕ БАР 500 ЉУДИ: У Пожаревцу одржан Сајам запошљавања компаније PKC wiring systems

Foto D. N.

Veoma posećen sajam organizovan je u saradnji sa gradom i Nacionalnom službom zapošljavanja. - Potrebni su nam radnici svih profila, od završene osnovne škole do fakulteta. Svi koji budu primljeni prethodno će proći posebnu obuku - rekla je Kristina Ilić, supervizor za zapošljavanje i razvoj.

Da bi otvorila svoje pogone u Požarevcu, finska kompanija najpre je gradu poslala pismo o namerama, a kao uslov navela je da želi rad u slobodnoj zoni. Nakon toga su odbornici Skupštine grada usvojili odluku da se slobodna zona Smederevo, gde sada ova kompanija posluje, proširi i na grad Požarevac. Pošto je ovakva odluka usvojena, finska kompanija kupiće zemljište u gradskoj industrijskoj zoni, u krugu nekadašnje Fabrike šećera.

U prvoj fazi strani investitor izgradiće objekat od 9.000, a u drugoj još jedan od 5.000 kvadrata. U njima će se proizvoditi snopovi kablova za komercijalna vozila, pretežno za srednje i teške kamione. Kako su naveli u svom pismu o namerama, u prvoj godini njihova ulaganja u poslovanje iznosiće preko 3,1 milion evra. Inače, većinski vlasnik ove kompanije je korporacija Motherson Sumi Sistems Ltd, najveći indijski proizvođač auto-komponenata.

Slobodna zona

KAKO je navedeno na sajtu Razvojne agencije Srbije, u slobodnim zonama mogu se obavljati proizvodne i uslužne delatnosti uz određene stimulativne pogodnosti i povlašćeni poreski režim. Prihodi i zarade mogu se preneti u bilo koju državu, bez prethodnog odobrenja, naplate poreza, carina ili taksa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN NAUKE ZA MIR I RAZVOJ: Prilika da se podigne svest o izazovima sa kojima se suočavamo u savremenom svetu