TURSKI TOK NA REMONTU: Kako se to odražava na snabdevanje srpskog tržišta gasom

E.B.T.

17. 06. 2021. u 16:17

SKLADIŠTE plavog energenta u Banatskom Dvoru stavljeno je u pripravnost i odatle će moći da se pokrije planirana potrošnja tokom prekida isporuke gasa kroz Turski tok zbog planiranog remonta.

ТУРСКИ ТОК НА РЕМОНТУ: Како се то одражава на снабдевање српског тржишта гасом

Arhiva

Ovo je danas rekao generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović ističući da se ne radi ni o kakvom vanrednom događaju.

- Najavljeni prekid isporuka je zbog planiranog redovnog održavanja, o čemu su obavešteni svi transporteri na ruti Turskog toka - objasnio je Bajatović. - Postoje zalihe gasa u Banatskom Dvoru koje su u vlasništvu ili "Srbijagasa" ili "Gaspromeksporta". Sa tom količinom možemo da pokrijemo planiranu dnevnu potrošnju u tom periodu. Nismo obaveštavali javnost, s obzirom da nema problema u snabdevanju.

Kako je objavljeno, zbog redovnog održavanja i pregleda, od 22. do 29. juna doći će do prekida isporuke gasa kroz Turski tok.

Bajatović je  rekao da je do sada kroz Balkanski tok prošlo oko 1,2 milijarde kubika gasa za potrebe srpskog tržišta. Vidi se, kako ocenjuje, da posedovanje skladišta, i više transportnih ruta, omogućavaju i bolju fleksibilnost, i veću energetsku bezbednost.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta