VUJOVIĆ O ZIĐINU: Modernizuju proizvodnju i smanjuju zagađenje

Tanjug

02. 06. 2021. u 18:38

KINESKA kompanija Ziđin uložiće značajna sredstva u modernizaciju proizvodnog procesa, uz primenu najsavremenijih standarda u oblasti zaštite životne sredine u "rudarskim aktivnostima", izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

ВУЈОВИЋ О ЗИЂИНУ: Модернизују производњу и смањују загађење

Foto: Arhiva Novosti

Nakon sastanka sa predstavnicima kompanije u Predsedništvu Srbije, Vujović je rekla da se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ambasadorkom Kine Čen Bo, razgovaralo o investicijama.

-Uz planirano ulaganje Ziđina biće smanjeno i aerozagađenje u Boru. Topionica će biti modernizovana i funkcionisaće po najvišim ekološkim standardima, rekla je ona i dodala da je kineski investitor preuzeo zastarelu tehnologiju.

Foto: Arhiva

Prema njenim rečima zbog toga je projekat modernizacije topionice izuzetno značajan za Srbiju, a posebno sa aspekta zaštite životne sredine.

-Plan kompanije je da veći deo radova završi u ovoj godini, dok se kompletna realizacija očekuje do kraja 2022, rekla je ministarka i dodala da Ministarstvo zaštite životne sredine prvi put tesno sarađuje sa kineskim partnerima i prati planirane aktivnosti.

Za najavljeni projekat rekonstrukcije i izgradnje novih delova topionice u toku je izrada neophodne dokumentacije, rekla je Vujović i dodala da su predstavnici kompanije obavestili nadležne o merama za smanjenje zagađenja, poput obaveznog godišnjeg remonta topionice, praćenja i optimizacije rada peći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri