VREMENSKA PROGNOZA DO POLOVINE JUNA: Evo kakvo će vreme biti u narednih mesec dana i na šta RHMZ upozorava

Novosti online

17. 05. 2021. u 21:35

DO kraja maja mogu se očekivati obilne padavine i znatno svežije vreme za ovo doba godine, a pljuskovi i do polovine juna, rekla je prognostičar Hidrometeorološkog zavoda Srbije Dragana Broćović i dodala da je danas dat narandžasti meteoalarm.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО ПОЛОВИНЕ ЈУНА: Ево какво ће време бити у наредних месец дана и на шта РХМЗ упозорава

Foto: K. Mihajlović

Za gotovo celu Srbiju, kao i pojedine delove Beograda, na snazi je narandžasti meteo-alarm koji upozorava na opasne vremenske pojave, odnosno na obilnije padavine sa sugradicom ili gradom, upozorila je za Tanjug Broćović.

-Iako je vreme hladnije u odnosu na prethodnu godinu, kiša nije neuobičajna pojava za mesec maj s obzirom da ga odlikuje nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine“, rekla je Broćovićeva i podsetila na obilne padavine u maju 2014. godine, kada je poplavljen Obrenovac.

Za vikend nas očekuje kratkotrajni prestanak padavina kao i sunčano, toplije vreme, sa temperaturama i do 27 stepeni.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano je na dubini od 12 kilometara