NAJNOVIJA ANALIZA DOKTORA KOČOVIĆA: Pre nego što krenete na letovanje, dobro pogledajte ove grafikone (FOTO)

Novosti onlajn

13. 05. 2021. u 14:17

PROF. dr Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija, prati kretanje epidemije korona virusa, kako u Srbiji, tako i u svetu.

НАЈНОВИЈА АНАЛИЗА ДОКТОРА КОЧОВИЋА: Пре него што кренете на летовање, добро погледајте ове графиконе (ФОТО)

Foto: Jutjub/Printskrin

Našim građanima je fokus na njegove rezultate koji se tiču Srbije, ali s obzirom da se bliži vreme letnjih odmora postavlja se pitanje: kakva je situacija, i kakva će biti, u destinacijama koje naši turisti najviše posećuju.

Kočović ističe da je trenutno najveće žarište koronavirusa na svetu u Indiji, a da brojke u Evropi padaju.

Brojke su sve bolje i u našoj zemlji, ali smo, kada je u pitanju vakcinacija, daleko od standarda koje je postavio Izrael.

Foto: Printscreen/Pink

Kada je reč o popularnim destinacijama za letovanje, Kočović je pokazao grafikon na kojem je bojama jasno određeno kakva je situacija u svakoj od ovih zemalja. Boje su raspoređene od zelene (najmanji broj zaraženih) do crne (najviše zaraženih).

Na grafikonu su predstavljene i tri brojke na osnovu kojih je grafikon i sastavljen: prva brojka je indeks zaraženosti, druga je procenat datih prvih doza vakcina, a treća - revakcina.

Foto: Printscreen/Fejsbuk

Kako se vidi na predstavljenom grafikou, situacija je izetno nepovoljna u Francuskoj i Turskoj, dok je Egipat u bezbednoj zoni, ali sa porastom broja zaraženih.

U tamno-ljubičastoj zoni su, pored naše zemlje, i Grčka, Bugarska, Italija, Španija i Tunis.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)