BRATSKI RAZGOVOR O DUHOVNIM VEZAMA: Vladika bački Irinej ugostio ambasadora Rusije Bocan-Harčenka

J.S.

12. 05. 2021. u 19:11

NJEGOVO Preosveštenstvo Episkop bački Irinej primio je danas u posetu posetu NJegovu Ekselenciju Aleksandra Bocan-Harčenka, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji.

БРАТСКИ РАЗГОВОР О ДУХОВНИМ ВЕЗАМА: Владика бачки Иринеј угостио амбасадора Русије Боцан-Харченка

Foto: Eparhija bačka

Episkop bački Irinej primio je danas u posetu posetu NJegovu Ekselenciju Aleksandra Bocan-Harčenka, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji.

Prijemu u Vladičanskom dvoru u Novom Sadu prisustvovali su: NJegovo Preosveštenstvo Episkop mohački Isihije, kao i saradnici g. Bocan-Harčenka.

Sagovornici su bratski razgovarali o neraskidivim istorijskim i duhovnim vezama između srpskog i ruskog naroda, kao i o aktuelnoj situaciji u pravoslavnom svetu.

- Bili smo uvek jedinstveni kroz zajedničku istoriju i pomagali jedni drugima. U današnjem svetu – koji je prepun iskušenja, izazova, opasnosti i nepravde – samo ako budemo zajedno možemo da imamo ispravan stav i dobru budućnost. Relativno kratak razgovor nam je dao mogućnost da obuhvatimo sve najvažnije teme koje su aktuelne i neophodne za sve nas, od Moskve do Beograda, do Novog Sada i bilo gde - kazao je Preosvećeni vladika Irinej posle sastanka.

Ističući da je razgovor protekao u lepoj i srdačnoj atmosferi, gospodin Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao da je sa vladikom Irinejem pričao o Spomen-hramu Svetoga Save na Vračaru, mogućem dolasku NJegove Svetosti Patrijarha moskovskog i sve Rusije g. Kirila u posetu Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, kao i o izazovima sa kojima se susreće pravoslavna vaseljena.

- Vladika je izneo svoje mišljenje koje se potpuno poklapa sa našim ocenama na koji način Pravoslavlje može da uspostavi jedinstvo, da prevaziđe novonastale podele, pre svega u Ukrajini - dodao je ambasador Ruske Federacije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)