PLJUŠTALE KAZNE: Ko je najviše kršio mere tokom praznika u Srbiji

Novosti online

08. 05. 2021. u 13:46

ZAMENICA rukovodioca Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija Svetlana Mijatović izjavila je danas da je tokom proteklih praznika na kontroli poštovanja protivepidemijskih mera bilo angažovano oko 400 inspektora i da su izrečena 102 prekršajna naloga u vrednosti od 2,5 miliona dinara.

ПЉУШТАЛЕ КАЗНЕ: Ко је највише кршио мере током празника у Србији

Foto: D. Milovanović

Mijatovićeva je rekla da je više od polovine kazni napisano je u ugostiteljskim objektima.

-Ukupno je izvršeno oko 13.600 nadzora. Najviše su pregledani ugostiteljski objekti za ishranu i piće - izvršeno je 8.600 nadzora- navela je za RTS Mijatovićeva.

Ona je dodala da je u tržnim centrima, trgovinskim radnjama i marketima izvršeno oko 400 nadzora, a da je oko 300 autobusa u javnom prevozu pregledano od strane inspekcije.

Najčešći prekršaji su bili nenošenje maske, nepoštovanje fizičke distance i prekoračenje radnog vremena.

-Nije bilo prijava za žurke u privatnom smeštaju- dodala je Svetlana Mijatović.

Mere su se, napominje, jednako poštovale svuda ili se na jednak način nisu poštovale.

-Skoro pa da u svim gradovima imate identičnu situaciju. Zatvoreno je šest objekata i izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti. Reč je o ugostiteljski objekatima - dva u Vranju, dva u Priboju, jedan u Loznici i jedan u Beogradu- ističe Mijatovićeva.

Najsavesnije su bile generacije 45 ili starije od 50 godina, a najviše su kršili mere oni od 25 do 45 godina.

Ona je navela da je najveći problem u ovom trenutku nepoštovanje distance i ukazala da se generalno ne poštuje mera da radi 50 odsto kapaciteta zatvorenog dela ugostiteljskih objekata.

-Maske bi morale da se nose i u zatvorenom i na otvorenom prostoru i samo da se skinu za vreme konzumacije- istakla je Mijatović.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)