PREDSEDNIK POKAZAO PAKETE POMOĆI: Osim penzionera suplemente dobijaju još tri grupe ljudi, a evo i kako će biti dostavljeni građanima

Novosti online

05. 04. 2021. u 21:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić večeras se obraća naciji iz studija televizije "Vesti".

ПРЕДСЕДНИК ПОКАЗАО ПАКЕТЕ ПОМОЋИ: Осим пензионера суплементе добијају још три групе људи, а ево и како ће бити достављени грађанима

Foto: Printskrin

Predsednik večeras govori o aktuelnim temama, između ostalog i o novom paketu pomoći za penzionere.

- Ja znam da mnogi ne žive najbolje, ali znaju da imaju državu koja brine o njima. Mi povećavamo plate i penzije i u ovo teško vreme. Da se vratimo samo malo u prošlost da vidimo kako je to izgledalo pre 10 godina. Ja sam danas, što se tiče paketa, video da pišu kako smo se mi ugradili u taj posao. Mi smo krivi zbog njihove pokvarene mašte, tih ljudi sa tajkunskih medija.

Foto: Printscreen

 

Ja sam potakao kod njih tu pokvarenu maštu, gde su odmah zamislili šta bi oni ukrali. Oni misle da smo uzimali samo od jednog proizvođača, a mi smo uzimali od čak pet. Sve je to isti paket, samo od različitih proizvođača. Ali kada je neko krao na mostovima, onda misli da drugi kradu na vitaminima - kazao je predsednik.

On je istakao da je to dodatni vid prevencije, pogotovo za ljude u manjim sredinama koji retko koriste suplemente.

- Već od ponedeljka kreće 700.000 paketa. Daćemo ih i trudnicama, porodiljama i medicinskim radnicima. To će poštari donositi ljudima na adresu, nikakvih tu problema nema, ja ne znam koje su to fabrike, ali su ti proizvođači učinili cenu za državu, i hvala im na tome. U maju penzioneri dobijaju prvih 30 evra, u septembru 50 evra, i u novembru još 30 - naveo je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna