"NEMAJU PRAVO DA LAŽU LJUDE": Vesić o antivakserima - Neverovatno da tako nešto radi osoba koja je lekar!

Tanjug

02. 04. 2021. u 13:00

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je do jučerašnjeg dana vakcinisano 457.956 punoletnih građana prestonice, odnosno 32,5 odsto, a drugu dozu dobilo je 316.153, odnosno 22,45 odsto građana.

НЕМАЈУ ПРАВО ДА ЛАЖУ ЉУДЕ: Весић о антиваксерима - Невероватно да тако нешто ради особа која је лекар!

Foto: P. Mitić

Govoreći o jučerašnjem saslušanju takozvanih antivakcinaša, on je kazao da vakcinacija nije obavezna i da svako ima pravo da odluči da se ne vakciniše, ali da nema pravo da širi lažne vesti o vakcinama.

- Oni su privedeni jer su širili lažne vesti o vakcinama što je kažnjivo. Nemate pravo da pričate da vakcina nije dobra, i da korona virus ne postoji. Ne možete da pozivate ljudi da se ne vakcinišu jer je to krivično delo. Niko od njih nije priveden jer je protiv vakcinacije, ali nemaju pravo da lažu ljude - rekao je Vesić i dodao da je neverovatno da tako nešto radi osoba koja je lekar i koja je položila Hipokratovu zakletvu.

Kada se radi o najavljenim privilegijama za vakcinisane građane, Vesić je kazao da oni koji nisu primili vakcinu nisu manje vredni, da se ne radi o diskriminaciji, ali da grad želi da nagradi one koji su bilo odgovorni.

- Oni će dobiti 30 odsto popusta za predstave, a organizovaće se i besplatan koncert s poznatim ličnostima - najavio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)