TEŠKO ĆEMO UĆI NA LISTU ZEMALJA ZA PUTOVANJA: Seničić upozorio građane pa najavio promene kad su upitanju letnje destinacije

Novosti online

12. 03. 2021. u 20:31

ALEKSANDAR Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije bio je gost u jednoj emisiji povodom najava iz Grčke i Turske da bi se ove godine ipak moglo, pod određenim uslovima, putovati na omiljene letnje destinacije počev od 15. maja.

ТЕШКО ЋЕМО УЋИ НА ЛИСТУ ЗЕМАЉА ЗА ПУТОВАЊА: Сеничић упозорио грађане па најавио промене кад су упитању летње дестинације

Foto Tanjug

- Načelno je dogovoreno da se potpiše jedan sporazum koji će omogućiti građanima Srbije i Grčke da putuju. Imali smo i najave da će na Sajmu turizma u Berlinu Grčka predstaviti mere za ovo leto i to su uradili. Resorni ministar je pre dva dana rekao da se Grčka od 14. maja otvara za sve one koji žele da dođu u Grčku i rekao je da će prihvatati sve elektronske sertifikate bez obzira na koju vakcini se radi,a li da će postojati alternativa PCR test i najverovatnije brzi antigenski test ili serološki koji dokazuje da imate antitela i da ste preležali bolest- objansio je Seničić.

On je dodao da se krajem marta očekuje dolazak grčkog ministra koji bi trebalo da potpiše sporazum.

Kada je Turska u pitanju, oni će ukinuti PCR test.

- Najavljeno je da će Turska početkom leta ukinuti PCR test, mi se tome nadamo ali očekujemo i od njih, Kipra, Egipta, Tunisa, Bugarske da se odrede po pitanju potvrde o vakcinaciji i očekujemo da će putnici koji su vakcinisani moći, a ukoliko nisu, da postoje alternative- rekao je Seničić.

Predsednik YUTE je upozorio građane da se uozbilje, jer u slučaju da se epidemiološka situacija ne smiri postoji mogućnost, kako je rekao, da ćemo teško ući na liste zemalja kojima će uopšte biti omogućeno da putuju.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)