VUČIĆ ODBRUSIO EU: Imaju da vakcinišu kučiće, mačiće i papagaje, a mi od njih nismo dobili ništa!

Novosti online

27. 02. 2021. u 11:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je danas na TV Prva, gde je otkrio da se još uvek nije vakcinisao, ali je progovorio i o novom "trendu" u zemljama Evropske unije, koje ograničavaju kretanje nevakcinisanima.

ВУЧИЋ ОДБРУСИО ЕУ: Имају да вакцинишу кучиће, мачиће и папагаје, а ми од њих нисмо добили ништа!

Foto: Prva TV printskrin

- Ja sam jedini u Predsedništvu koji se nije vakcinisao i nemam antitela. Ja sam šokiran idejom evropskih lidera, oni gaze najveću vrednost, mislim sve najgore o odgovornosti o onima koji su antivakseri. Učestvovao sam u obezbeđivanju vakcina, ali ko ste vi da ograničite kretanje ljudi jer nisu vakcinisani, pokazujutime  da im je stalo do političkih unutrašnjih političkih poena. Svi klinci su čuli da ne mogu putuju bez potvrde o vakcinaciji, i naći ćemo se u problemu da prvo vakcinišemo decu od 20 godina više uemsto one starije od 60. Mi ćemo i za njih onda da uvedemo kovid pasoše, jer ćemo brže da vakcinišemo stanovništvo. Ja se nisam vakcinisao jer me je briga zbog naroda, to je pitanje principa a ne vakcine. Ana je prva primila Fajzer vakcinu, i nije je lako podnela, za kinesku vakcinu imali smo najmanje “šokova” nakon vakcinacije - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će se vakcinisati kada Srbija pređe broj od milion revakcinisanih.

- Više od dva meseca su se vakcinisali u EU, a mi smo od njih dobili 0, krompir - rekao je Vučić, ali i objasnio da je znao da će biti tako.

- Tri puta ima kučiće, mačiće i papagaje da vakcinišu, samo da siromašne zemlje ne dobiju vakcine - izjavio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da Srbija ima novca za puteve i za vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti