BEZ GLASA I JAUKA IZDAHNU VUK: Veterani Crvenih beretki objavili čitulju legendarnom komandantu, ovi stihovi sve govore (FOTO)

Novosti online

15. 02. 2021. u 10:36

OFICIR Crvenih beretki, Nikola Simović Cigo, preminuo je 11. februara posle dvonedeljne borbe sa virusom korona.

БЕЗ ГЛАСА И ЈАУКА ИЗДАХНУ ВУК: Ветерани Црвених беретки објавили читуљу легендарном команданту, ови стихови све говоре (ФОТО)

Foto: Savez Srba iz regiona

Ovog penzionisanog oficira MUP Srbije saborci ali i svi oni koji su ga poznavali,  nazivali su prvom i najcistijom beretkom. Ostaće upamćen kao jedan od prvih boraca  koji su stali na branik otadžbine i neprikosnoveni komandant Knindži.

Foto: Savez Srba iz regiona

Njegovi prijatelji iz Udruženja veterana Crvene beretke objavili su mu čitulju, u kojoj piše sledeće:

- Mirno spavaj, u legendu molitve prate te. I stiže kolona na ulaz, začu se samo neki težak zvuk, ne plaču vukovi, to kiša pada, bez glasa i jauka izdahnu vuk.

Foto: Novosti

 

Uvek u prvim redovima, vodio je i čuvao glave svojih boraca u mnogobrojnim akcijama, ali je nažalost izgubio poslednju iznenadnu bitku sa opakim virusom.

Simić je bio komandant odreda Poskok, imao je najviše borbenih akcija i iskustva. Bio je pripadnik MUP Srbije, a u penziju je otišao kao specijalac Protivterorističke jedinice (PTJ). Simića je država zbog njegovih zasluga više puta odlikovala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju