UPOZORENJE RHMZ ZBOG OLUJA I POLEDICE: Na snazi žuti meteoalarm u ovim delovima zemlje

Novosti online

03. 01. 2021. u 08:44

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je jutros najavu u kojoj upozorava da je u Požeškoj kotlini moguća magla koja mestimično smanjuje vidljivost ispod 100 metara, te da se zbog niske temperature očekuje lokalno pojava poledice.

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ ЗБОГ ОЛУЈА И ПОЛЕДИЦЕ: На снази жути метеоаларм у овим деловима земље

Foto: Depositphotos

Takođe, upozorava se i na jak vetar na području Braničevskog okruga i Banata.

- Na području južnog Banata i donjeg Podunavlja (Braničevski okrug) duva olujni jugoistočni vetar sa udarima 21 m/s (više od 75 km/h) - navodi se na sajtu RHMZ.

Foto: Printscreen/RHMZ

 

Zbog toga je na snazi žuti meteoalarm koji znači da je vremenska pojava potencijalno opasna, te je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Foto: Printscreen/RHMZ

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i vetrovito, ponegde sa slabom kišom. Sredinom dana i posle podne kratkotrajno razvedravanje.

Najniža temperatura od minus dva do osam, najviša od šest do 13 stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja