"NA HORGOŠU JE NEZAMISLIVO": Srbin se javio sa granice - Ovde je kolaps! (VIDEO)

Novosti online

19. 12. 2020. u 20:17

НА ХОРГОШУ ЈЕ НЕЗАМИСЛИВО: Србин се јавио са границе - Овде је колапс! (ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

DRŽAVLJANI Srbije iz raznih krajeva Evrope uputili su se ka otadžbini u velikom broju najverovatnije u želji da praznike provedu u svojoj zemlji. Ovo je izazvalo velike gužve u više delova Evrope, na granici Austije i Slovenije, ali i prelazima između Slovenije i Hrvatske.

Kako saznajemo, velike gužve su na prelazima Batrovci i Horgoš, gde su kolone kilometarske.

Novinari su uspeli  da stupe u kontakt sa M. R, koji nam je ispričao koliku gužvu je zatekao kod Horgoša na putu ka Srbiji.

– Ne znam koliko je kolona na prelazu dugačka, ali znam da je duga. Nema ko da obavesti ljude koliko se čeka. Čekao sam sat vremena i uspeo sam da se probijem na drugi prelaz Bački Vinogradi koji danas radi bez pauze i iskoristio sam to. Tamo se čeka oko jedan sat – priča M. R.

Na Horgošu je neverovatna gužva! Na Bačkim Vinogradima se brzo radi i pored velike gužve. Opet ne mogu da prođu tu ljudi sa kosovskim dokumentima koji se masovno vraćaju sa tog prelaza.

Kako kaže, ljudima za sada ne manjka hrane, pošto na obližnjim pumpama mogu da uzmu nešto da pojedu.

U međuvremenu, vlasti su odlučile da produže rok da se od 21. decembra za ulazak u Srbiju traži negativan PCR test na korona virus. Naš sagovornik smatra da je upravo i to razlog ovolikim gužvama.

– PCR test se neće tražiti do ponedeljka. Mislim da je ovolika gužva zbog uvođenju mera za karantin i PCR test. Zbog toga su svi brže bolje požurili kući i nastao je kolaps – kaže M. R.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Raca

19.12.2020. 21:11

Опет ћемо сви ми поново у карантин после Нове године, због наше браће гастрајбера, који јадни немају пара ни за тест !

the zika

27.12.2020. 07:37

@Mila - tako je! ne jedes konzerve 11 meseci da bi placala PRC test, nego da skupis 1000 evra pa kad odes u selo a komsija ce crkne od muke. a i lafovi treba da se stave pred kapiju.