"DAJEMO SVE DA VAKCINE DOBIJEMO ŠTO PRE": Brnabić - "Rekonstrukcija Infektivne klinike do aprila iduće godine"

Tanjug

09. 12. 2020. u 17:45

DAJEMO sve od sebe da imamo vakcine za zaštitu od korona virusa što pre, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić u Skupštini Srbije i najavila završetak rekonstrukcije Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije do aprila 2021.godine.

ДАЈЕМО СВЕ ДА ВАКЦИНЕ ДОБИЈЕМО ШТО ПРЕ: Брнабић - Реконструкција Инфективне клинике до априла идуће године

Foto: Tanjug

Brnabić je tokom rasprave o setu finansijskih zakona, među kojima su izmene i dopune Zakona o budžetskom sistemu, javnom dugu i završnom računu budžeta za 2019.godinu, kazala da se radi na tome da Srbija ima vakcine proizvođača i sa istoka i sa zapada.


Ona je dodala da se nastavljaju investicije u zdravstvu i da joj je posebno drago što će se sledeće godine povećati plate zdravstvenim radnicima.

- Po svim planovima moramo da završimo rekonstrukciju Kliničkog centra Srbije 2021.godine. U prvom kvartalu sledeće godine krećemo sa rekonstrukcijom Kliničkog centra Vojvodine i objavljujemo tender za Klinički centar Kragujevac - najavila je predsednica Vlade Srbije.

Po predviđenoj dinamici, završavaju se, kaže, i rekonstrukcije domova zdravlja u Valjevu i Novom Sadu i još nekih opštih bolnica.

- Do aprila (2021.) treba da završimo rekonstrukciju Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije - rekla je Brnabić.

Dodala je da uprkos tome što je u toku borba protiv korona virusa radovi na rekonstrukciji nisu prekinuti.

- Sledeće godine treba da otvorimo i najmoderniju kardiovaskularnu bolnicu u Evropi, Dedinje 2 i da u prvom kvartalu započnemo radove na izgradnji najnovije dečje bolnice Tiršova 2 - rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024