TRAŽE ODGOVORE O NESTALIM BEBAMA: Beogradski roditelji koji sumnjaju da su im novorđenčad ukradena sastaće se sa sudijama Višeg suda

V.C.S.

03. 12. 2020. u 12:40

ТРАЖЕ ОДГОВОРЕ О НЕСТАЛИМ БЕБАМА: Београдски родитељи који сумњају да су им новорђенчад украдена састаће се са судијама Вишег суда

Foto D. Milovanović

PREDSTAVNICI Udruženja roditelja "Nestale bebe Beograda" i "Beogradska grupa roditelja" srešće se sutra sa sudijama Višeg suda u Beogradu na temu primene Zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji.

Zakon je stupio je na snagu 11. marta ove godine, a u međuvremenu roditelji koji sumnjaju da su im novorođenčad ukradena podneli su sudu 684 predloga za utvrđivanje sudbine dece, a sudije su prošle obuke.

Pravosuđe će sutra odgovorati na pitanja roditelja u kojim slučajevima će donositi rešenja da je beba preminula ili da je status deteta neutvrđen, da li će se "zatvarati" slučajevi ili će koristiti posebna ovlašćenja po Zakonu, da li imaju pritisak izvršne vlasti da "zataškaju" aferu, da li će to biti kraj potrage roditelja da saznaju gde su deca, umrla ili živa, da li će novčana nadoknada biti kao ponuda da se ne traži dalje, najavljuju ove dve grupe roditelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)