POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Kakve nove mere možemo da očekujemo?

Novosti online

25. 11. 2020. u 13:14

SEDNICA Kriznog štaba, na kojoj će biti razmatrana aktuelna epidemiološka situacija, počela je danas oko 13 sati.

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Какве нове мере можемо да очекујемо?

Foto: Tanjug

Član Kriznog štaba dr Predarg Kon rekao je ranije danas da je sastanak prilika da se donesu odluke koje je medicinski deo tog tela pismeno predložio još 20. novembra.

-Ne govorimo o prestanku rada škola, nego svega nedelju dana prelaska na online nastavu, kratkotrajno, ništa drugo - rekao je Kon.

On je dodao da se približava opštem shvatanju ideja da zimski raspust bude nešto ranije kako bi se izbegla interferencija kovida i gripa, odnosno kako bi se napravio razmak, jer grip tek treba da stigne.

Kon je naveo i da će se na sednici Štaba razgovarati i o nizu aktuelnih problema u vezi sa ustanovama i kapacitetom za prihvat bolesnika, kao i da će se direktno razgovarati o daljim potezima, te o planiranju vakcinacije, koje polako postaje sve bliža.

-Prilika je da čujemo kakva je realizacija uvedenih mera, i da napravimo procenu situacije - rekao je Kon.

Inače, u Srbiji je juče registovan do sada najvećih broj testiranih - 21.476 osoba, ali i najveći broj novozaraženih virusom korona - 6.842, uz još 37 preminulih osoba.

Juče su na snagu stupile i dodatne mere, da će tako do 3. decembra, radno vreme ugostiteljskih objekata - restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture, te priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, biti ograničeno do 18 sati.

Prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti rade do 21 sat, dok apoteke benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane, mogu da rade bez ograničenja.

Takođe, u Beogradu od 17 do 20 časova na linijama javnog gradskog prevoza je uključeno dodatnih 236 vozila.

Zabranjeno je okupljanje više od pet ljudi, i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna