VELIKI BROJ VERNIKA SE OPRAŠTA OD PATRIJARHA: Telo Irineja ujutru izloženo u Sabornoj crkvi (FOTO)

Tanjug

20. 11. 2020. u 19:33

U SABORNU crkvu, gde će sutra ujutru biti izloženo telo patrijarha Irineja, danas posle podne ulazio je veliki broj vernika koji su palili sveće i prisustvovali večernjoj službi uoči slave te crkve.

ВЕЛИКИ БРОЈ ВЕРНИКА СЕ ОПРАШТА ОД ПАТРИЈАРХА: Тело Иринеја ујутру изложено у Саборној цркви (ФОТО)

Foto: Tanjug

Pored vernika ispred Saborne crkve i Patrijaršije koja se nalazi prekoputa bio je okupljen i veliki broj novinarskih ekipa, međutim, niko od crkvenih zvanicnika nije želeo da daje izjavu za medije.

U telefonskom razgovoru starešina Saborne crkve protojerej stavrofor Petar Lukić potvrdio je za Tanjug da će telo patrijarha biti uneto u tu crkvu nešto pre početka liturgije u 9.00 časova gde će biti održan i pomen.

On je rekao da će vernici i građani moći tom prilikom da se oproste od upokojenog patrijarha, 45. poglavara SPC.

Foto: Tanjug

 

Nakon toga, u toku dana biće preneto u Hram Svetog Save na Vračaru, gde će vernici imati priliku da se oproste od njega, dodao je Lukić.

Patrijarh Irinej biće sahranjen u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru u nedelju, nakon svete liturgije za upokojene, koja će biti služena od 9.00 časova i opela koje će potom biti održano.

Foto: P. Milošević

 

Patrijarh Irinej preminuo je rano jutros u Vojnomedicinskoj ustanovi na Karaburmi odakle je njegovo telo izneto posle podne u pratnji lekara i zdravstvenih radnika te ustanove koji su mu u "špaliru" isped glavnog ulaza na taj način odali poštu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...