DOKTORKA DARIJA O POLICIJSKOM ČASU: Mere smo ograničili na dve nedelje, još uvek nismo raspravljali o zabrani kretanja

Novosti online

15. 11. 2020. u 21:43

ДОКТОРКА ДАРИЈА О ПОЛИЦИЈСКОМ ЧАСУ: Мере смо ограничили на две недеље, још увек нисмо расправљали о забрани кретања

Foto: Tanjug

SRPSKA ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Darija Kisić Tepavčević govorila je o najnovijim merama donetim u cilju sprečavanja virusa korona.

Tepvavčević je u emisiji "Hit tvit" rekla da se već osam meseci govori o važnosti poštovanja mera, jer one nemaju alternativu u borbi protiv korona virusa.

- Ove godine moramo da smo obazrivi i da se strpimo. Vratiće nam se normalan život, ali dotad moramo da budemo jaki i da se suzdržimo - rekla je dr Kisić, podsećajući na najnovije mere koje su danas donete, a koje stupaju na snagu u utorak.

Doktorka je rekla da moramo složno u borbu sa virusom i ističe da nijedna mera ne bi bila potrebna kada bismo se pridržavali osnovnih preventivnih mera.

Na pitanje o ograničenju kretanja, dr Kisić je rekla da o tome još nije bilo govora.

- Jedno po jedno i nadamo se da će ova mera da ima efekta. Ne možemo u narednim danima da vidimo efekte najnovijih mera, već za desetak dana. Zato smo mere oročili na dve nedelje, pa ćemo dalje videti da li će nam biti potrebno pooštravanje - rekla je dr Kisić za Pink.

Ona je rekla da je ekonomski momenat bitan, ali da su zdravlje i životi ljudi uvek na prvom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)