VUČIĆ O NOVIM MERAMA: Zatvaranje od 6 do 6 je samo polurešenje!

Tanjug

12. 11. 2020. u 11:26

ВУЧИЋ О НОВИМ МЕРАМА: Затварање од 6 до 6 је само полурешење!

Foto: Tanjug

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će saslušati predloge Kriznog štaba šta treba preduzimati povodom epidemije korona virusa, mada je on bio za policijski čas, a ne za polovična rešenja.ć

Vučić je u obraćanju javnosti istakao da je Krizni štab i do sada radio fantastično i da veruje u njihovo znanje i stručnost.

- Bio sam za policijski čas, a to zatvaranje od 6 do 6, to su poluresenja, koja više štete ekonomiji, a koristi neće doneti, ali, saslušaćemo njih - rekao je Vučić na pitanje da li će krizni štab danas predložiti neke nove mere.

O situaciji sa korona virusom u srpskim sredinama na KIM kaže da nije idealna i da je bila lošija nego u centralnoj Srbiji.

Dodao je da se najveći broj naših ljudi na KiM najpre prijave u Kosovskoj Mitrovici, a iz Kosovskog pomoravlja u lokalnu ambulantu, a onda idu u Niš, Vranje, Leskovac.

Napomenuo je da je u Nišu bio veliki pritisak zbog toga što dolaze građani sa celog juga Srbije i sa KIM.

Napomenuo je i da je u Kosovskoj Mitrovici otvorena PCR laboratorija, na šta je veoma ponosan i pozvao građane u pokrajini da budu pažljivi i da se čuvaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (56)

Sanja

12.11.2020. 11:46

Svi smo svesni da nam je do nabavke vakcine jedino resenje da ispostujemo predlozene mere prevencije. Korona nece proci tek tako, a do nabavke vakcina: maske, distanca i dezinfekcija.

Dragan

15.11.2020. 22:27

@urke87 - Rešenje je da se nedisciplinovanom narodu kao što je naš narod, uvede vanredno stanje i kao prva mera obavezno nošenje maske i na ulici. Znači svuda osim u sopstvenom domu. Kafići su prepuni i to tralalala sa distancom je sviranje u tamburu...

Lola

12.11.2020. 12:10

Kao čovek koji brine prvenstvo o zdravlju naroda, ne sumnjam da će doneti pravu i ispravnu odluku ma kakva u tom momentu bila, svidjalo se to nekom ili ne. Biće najbolja po nas.

Veka

12.11.2020. 12:38

Samo adekvatnim merama i našom ličnom odgovornošću, možemo zaštititi nas same i zdravstveni sistem.Moramo uzeti u obzir da zdravstveni sistem radi najbolje moguce da sacuva zivote zarazenih.

Željko

12.11.2020. 13:28

Krizni štab je tokom pandemije koronavirusa donosio efektne mere za sprečavanje širenja zaraze. Građani moraju pokazati visok nivo odgovornosti i maksimalno ispoštovati svaku od njih.

Dejan Miljakovac

12.11.2020. 15:16

Nezahvalne brojke u vezi sa korona virusom apsolutno demantuju teoretičare zavere. Ne sumnjam da će nove mere, ako ih bude, biti stroge ali pravične kako bi se ovo zlo zaustavilo ili makar usporilo.

Viktor Rudinac

12.11.2020. 17:54

Trebalo bi uvesti kaznene odredbe za one koji javno pozivaju na nepostovanje epidemioloskih mera, niko ih ne moze naterati da nose maske ali takav stav ne smeju nametati drugima kao ispravan.

caca

12.11.2020. 22:10

Suština svega je da, mi sami,budemo savesni i odgovorni,da poštujemo i minimalne mere zdravstvene zaštite i tako da sprečimo širenje ovog opakog virusa!!!!