STARA UPRAVA ŽELI KONTROLU NAD NOVCEM: Grupa profesora Filološkog fakulteta koja predstavlja aktuelnu upravu odgovara na kritike Mitrović

Lj.B.

07. 11. 2020. u 13:51

Grupa profesora Filoloskog fakulteta koja predstavlja aktuelnu upravu koje je v.d.dekana Anđelka Mitrović optužila za nelegalne radnje u ovoj obarazovnoj ustanovi, saopštila je da prof. Mitrović nije nije v. d. dekana jer joj radni odnos po sili zakona ne može trajati posle 30. 9. 2020.

СТАРА УПРАВА ЖЕЛИ КОНТРОЛУ НАД НОВЦЕМ: Група професора Филолошког факултета која представља актуелну управу одговара на критике Митровић

Foto: "Novosti"

Oni ocenjuju da je ključni razlog za sve opstrukcije koje bivša dekanka sprovodi pokušaj da se uspori procedura deponovanja potpisa izabrane v. d. dekana prof. dr Jelene Kostić Tomović, jer gubljenjem prava potpisa bivša v. d. dekana gubi mogućnost da kontroliše novac Filološkog fakulteta.

Ovi profesori tvrde da je procedura koju su oni sproveli legalna i pojašnjavaju:

- Novi statut Fakulteta nije vraćen na doradu, već je usvojen na elektronskoj sednici Saveta Fakulteta od 15–16. 10. 2020. i upućen na potvrdu Odboru za statutarna pitanja UB i Senatu UB. Dvoje studenata članova Saveta koji su glasali za predlog statuta legalno su izabrani za članove tog tela u julu ove godine, a mandat im, prema Statutu Univerziteta, traje dve godine.

Navode da su prof. dr Boško Suvajdžić i prof. dr Jelena Kostić Tomović izabrani za predsednika Saveta, odnosno v. d. dekana Fakulteta na sednicama od 22. i 27. 10, potrebnom većinom glasova članova ovog tela, koje, u skladu sa Zakonom i Statutom, čine predstavnici studenata koje je izabrao Studentski parlament.

-Imajući u vidu sve navedeno, neprihvatljive su optužbe koje prof. dr Anđelka Mitrović iznosi protiv prof. dr Boška Suvajdžića, predsednika Saveta Fakulteta i Miloša Stanića, dugogodišnjeg upravnika Odseka za opšte i pravne poslove Fakulteta. Filološki fakultet je, donošenjem Statuta i izborom legalne v. d. uprave, posle višemesečnih opstrukcija preduzeo postupke koji vode normalizaciji rada Fakulteta, a ona će biti potpuna kad novi Statut stupi na snagu i zatim se, prema njegovim odredbama, izabere novi Savet i dekan. I upravo je to ono što prof.

Mitrović svojim neutemeljenim optužbama pokušava da spreči – ističu ovi profesori.

Saopštnje su potpisali profesori Boško Suvajdžić, Jelena Kostić Tomović, Ivana Trbojević Milošević, Balša Stipčević I Dalibor Sokolović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024