EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U MORAVIČKOM OKRUGU: Raste broj zaraženih, još 20 osoba inficirano kovidom

V. I.

07. 11. 2020. u 13:18

NA kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 66 pacijenata, šestoro više nego prethodnog dana u isto vreme.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У МОРАВИЧКОМ ОКРУГУ: Расте број заражених, још 20 особа инфицирано ковидом

Foto: V. Ilić

U protekla 24 sata (presek od subote u podne) primljeno je devet pacijenata (prethodnog dana osam) sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom. Bio je jedan otpust na kućno lečenje, jedan transport u KBC “Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu, kao i jedan premeštaj na ne-kovid jedinicu intenzivne nege.

U respiratornom centru smešteno je šestoro bolesnika. Troje pacijenta sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na respiratore.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice bio 91 pregled, od čega 62 prvih. Dan ranije evidentirano je 55 prvih i 18 kontrolnih pregleda. U Moravičkom okrugu u poslednja 24 sata potvrđeno je još 20 slučajeva zaraze korona virusom.

Sa analize u laboratoriji u Beogradu stiglo je 88 uzoraka, a kovid-19 je potvrđen kod 17 osoba iz Čačka, dve iz Gornjeg Milanovca i jedne iz Ivanjice.

Još se čekaju rezultati 28 uzoraka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024