U KLADOVU OTVOREN NOVI CARINSKI TERMINAL: " Svaka investicija koja otvara nova radna mesta je značajna"

Suzana M.Jovanović

01. 11. 2020. u 11:13

NOVI carinski terminal, čija je izgradnja koštala 100 miliona dinara, na Graničnom prelazu Đerdap kod Kladova, omogućiće brži i aktivniji kontakt sa privredom, i umnogome ubrzaju carinske procedure.

У КЛАДОВУ ОТВОРЕН НОВИ ЦАРИНСКИ ТЕРМИНАЛ:  Свака инвестиција која отвара нова радна места је значајна

Foto: Branislav Barbatesković

Novi terminal čiju je izgradnju finansirala kompanija Konal grup smešten je u privrednoj zoni Kladova i prostire se na oko 2,68 hektara površine.

- Iz godine u godinu se povećava broj kamiona na graničnom prelazu Đerdap pa se ukazala potreba da se ubrza protok teretnih vozila. Nameravamo da proširimo delatnost terminala jer je naredni korak izgradnja terminala za pretovar robe koje se transportuje Dunavom – kaže Boris Čelenković, vlasnik kompanije Konal grup koja je nedavno sa Upravom carine potpisala desetogodišnji ugovor o angažovanju novog kladovskog terminala na carinskim poslovima na području Carinarnice Kladovo.

Uz postojećih 11 na ovom terminalu zaposleno je i novih 13 radnika.

Za rad carinskih službenika adaptirane su moderne prostorije i ugrađena najsavremenija oprema za obavljanje carinske delatnosti na površini od  200 kvadrata, opremljen je zatvoren carinski skladišniprostor površine 150  kvadrata, a otvoren skladišni prostor na 400 kvadrata.

- Svaka investicija koja otvara nova radna mesta, značajna je za lokalnu zajednicu  koja nastoji da bude karika koja privrednike povezuje sa resornim ministarstvima- rekao je Saša Nikolić, predsednik Opštine Kladovo.

Osim parking prostora za 150 kamiona vozačima su na raspolaganju  i prostorije za odmor i osveženje.

Novi terminal tehnički je osposobljen za sprovođenje mera carinskog nadzora i carinske kontrole sa platformom za pregled vozila, kolskom vagom, opremljen je  video nadzorom i fizički je obezbeđen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!