JANJIĆ: Naša Eparhija nema nikakve veze sa sveštenikom koji je skinuo albansku zastavu

Novosti online

16. 10. 2020. u 13:28

NAVODNO svešteno lice koje je prema video klipu objavljenom na društvenim mrežama išlo na Košare ovih dana nema nikakve veze sa Eparhijom raško-prizrenskom, napisao je na Fejsbuku Sava Janjić.

ЈАЊИЋ: Наша Епархија нема никакве везе са свештеником који је скинуо албанску заставу

Arhiva Novosti / Foto: A. Stanković

- Naša Eparhija se ograđuje od svake aktivnosti koja na bilo koji način ugrožava odnose među etničkim i verskim zajednicama. Za sve naše postradale redovno se molimo u hramovima, a posebno za mladost koja je izginula u vihoru rata. Neodgovorno ponašanje pojedinaca koji dolaze na Kosovo i Metohiju samo da bi snimali senzacionalističke video materijale, nanosi štetu pre svega našem narodu koji je ovde ostao da živi. Iskreno se nadamo da nam oni koji već ne mogu pružiti pomoć, makar ne odmažu neodgovornim ponašanjem. Mediji koji daju pažnju ovom fejsbuk-egzibicionizmu pojedinaca, koji nemaju osećaja za druge, jednako su neodgovorni. Srbi koji su ostali na KiM 20 godina plaćaju cenu "herojstva" onih, ne koji su sami postradali braneći svoje ili hrabro ostali na svojim ognjištima, već onih koji su nanosili patnju drugima, a potom pobegli i proglasili pobedu - napisao je on.

Podsećamo, na Miholjske zadušnice 10. oktobra sveštenik iz okoline Beograda uspeo je da, uz velike muke, posle više od sedam sati pešačenja, u pratnji dvojice drugara, od kojih jedan takođe služi Bogu, stigne na karaulu Košare.

Nakon služenja pomena za sve junake sa Košara sveštenik se popeo na sprat zgrade gde je ugledao albansku zastavu:

- Pošto sam bio na spratu, gledao sam pravo na zastavu, albansku, koja se sa karaule vijori od 1999, nakon povlačenja naše vojske. Neke emocije su me preplavile i ja sam prišao i skinuo je.

Albanski teroristi su juče, na istom mestu, postavili dve albanske zastave, dok je tzv. kosovska policija je najavila da će pokrenuti istragu i podneti tužbu protiv srpskog sveštenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili