ZAIGRAJTE ZA OBOLELE OD LEUKEMIJE: Turnir za podršku osobama sa malignim oboljenjima krvi

B. R.

25. 09. 2020. u 16:21

ЗАИГРАЈТЕ ЗА ОБОЛЕЛЕ ОД ЛЕУКЕМИЈЕ: Турнир за подршку особама са малигним обољењима крви

Foto M. V.

U septembru, mesecu borbe protiv malignih oboljenja krvi - Udruženje obolelih od leukemije LEUKA i Rotari klub Stari Grad organizuju humanitarni turnir u tenisu.

Humanitarni turnir održava se u nedelju 27. septembra od 14 časova na terenima teniskog kluba Topako u Starom Košutnjaku u Beogradu.

Kotizacija za učesnike iznosi 3.000 dinara, a sva prikupljena sredstva namenjena su za podršku obolelima od leukemije i udruženju Leuka. Zainteresovani bi trebalo da se prijave na rotarybgd.starigrad@gmail.com ili telefonom +381 64 111 2677.

Najavljujući humantiranu akciju, predsednik udruženja "Leuka" Predrag Slijepčević napominje da je leukemija teška maligna bolest, sa vrlo neizvesnim prognozama, dok je lečenje dugotrajno, skupo i praćeno ozbiljnim komplikacijama.

- Poslednjih godina hronična mijelodina leukemija dosta je dobro pokrivena terapijama i dijagnostikom. Međutim kod akutne mijeloidne leukemije nedostaju nam savremene terapije koje su registrovane u Srbiji, ali nažalost još nisu dostupne pacijentima. Takođe, bolnicama pored kadrovskih, nedostaju i smeštajni kapaciteti, s obzirom da sterilni blokovi postoje samo u transplatacionim centrima. Humanitarni turnir ima za cilj prikupljanje sredstava za pomoć našim članovima, ali i da podigne svest o važnosti dobrovoljnog davanja trombocita i doniranja matičnih ćelija za obolele. Do sada se za turnir prijavilo više od 20 učesnika, očekujemo da pored humanitarnog, akcija ima i edukativno-informativni karakter, a pobedniku će pehar uručiti naša proslavljena teniserka Bojana Jovanovski - ističe Predrag Slijepčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)