TRI NOVOOBOLELA U VLASOTINCU: Posle pet dana potvrđeni novi slučajevi infekcije virusom korona

I.M.

17. 09. 2020. u 12:13

POSLE pet dana bez novopotvrđenih slučajeva infekcije virusom korona na teritoriji Jablaničkog okruga, u leskovački Zavod za javno zdravlje stigla su tri pozitivna nalaza od 80 uzoraka koji su analizirani u laboratorijama „Vatreno oko Niš“ i na niškom Institutu za javno zdravlje.

ТРИ НОВООБОЛЕЛА У ВЛАСОТИНЦУ: После пет дана потврђени нови случајеви инфекције вирусом корона

Foto: I. Mitić

Među njima je 51 negativan uzorak iz Leskovca, a među pozitivnima su tri osobe iz opštine Vlasotince. Rad se o dva zaposlena pacijenta i jednom penzioneru.

Trenutno se čeka na rezultate za još 47 osoba koje su prethodnih dana uzorkovane u leskovačkom ZZJZ, Opštoj bolnici i domovima zdravlja opština Jablaničkog okruga.

Od početka epidemije na ovom području zvanično su potvrđena 1603 slučaja infekcije opakim virusom. Prema tim podacima u Leskovcu je inficirano 1270 ljudi, a u Vlasotincu 171 pacijent. U ostalim lokalnim samoupravama broj obolelih već nedeljama miruje. U Lebanu je registrovano 79, Medveđi 44, Bojniku 33, a u Crnoj Travi šest slučajeva zaraze.

Služba za infektivne bolesti leskovačke Opšte bolnice imala je jedan prijem novoobolelog pacijenta. Prema poslednjim informacijama, u kovid delu bolnice se leče četiri osobe od kojih su tri na terapiji kiseonikom. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024