MINISTAR VULIN: Radovi na izgradnji kovid bolnice u Batajnici idu po planu - rok za završetak 1. decembar

Novosti onlajn

07. 09. 2020. u 13:48

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas radove na izgradnji nove kovid bolnice u Batajnici, u okviru vojnog kompleksa „Zemun ekonomija“ i tom prilikom rekao da iako broj novozaraženih od korona virusa u našoj zemlji opada, to nije razlog da se opustimo i ne mislimo šta nas može čekati u budućnosti.

МИНИСТАР ВУЛИН: Радови на изградњи ковид болнице у Батајници иду по плану - рок за завршетак 1. децембар

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Zahvaljujući teškim merama, zahvaljujući vremenu u kojem je predsednik Aleksandar Vučić obezbedio da naša privreda funkcioniše, da imamo više novca, da bolje radimo, zahvaljujući tim teškim trenucima, mi danas imamo novca da gradimo nove bolnice i sredstava da se pripremimo za budućnost. Kao što je naredio vrhovni komandant Vojske Srbije, nova kovid bolnica u Batajnici biće napravljena i puštena u rad 1. decembra – poručio je ministar Vulin i dodao da je na nama da damo sve od sebe da to naređenje bude izvršeno, jer građani Srbije od svoje vojske s pravom očekuju da uvek radi najbolje i daje najbolje rezultate.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Dejan Burčul, direktor i vlasnik firme „Termomont“, kojoj je sa saradnicima poverena izgradnja nove kovid bolnice, zahvalio je ministru Vulinu što je obišao radove, istakavši da sve ide prema planu.

- Radovi ovde teku predviđenom dinamikom. Rok nam je 1. decembar. Svesni smo naše obaveze, pre svega ugovorne, ali i naše obaveze prema zemlji. Država je odvojila ogromna sredstva da bi se izgradila ova bolnica, kao i bolnica u Kruševcu. Siguran sam da ćemo zajednički uspeti da završimo naš posao u predviđenom roku – naglasio je direktor Burčul.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije


Kapacitet nove kovid bolnice u okviru vojnog kompleksa „Zemun ekonomija“ u Batajnici biće 1.000 kreveta, a osim bolnice predviđena je izgradnja prateće infrastrukture, pristupnih puteva i priključnih saobraćajnica. Sa površinom od 18.000 kvadratnih metara, nova bolnica u Batajnici buće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje kovid pacijenata u našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas