KRIZNI ŠTAB KAŽE DA BROJKE OHRABRUJU: Broj urađenih testova u Srbiji među najvećim u regionu, u Hrvatskoj je četiri puta manji

Beta

28. 08. 2020. u 17:38

ZAMENICA direktora Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut Darija Kisić Tepavčević rekla je da je broj urađenih testova u Srbiji među najvišim u regionu i da iznosi 12.900 na 100.000 stanovnika.

КРИЗНИ ШТАБ КАЖЕ ДА БРОЈКЕ ОХРАБРУЈУ: Број урађених тестова у Србији међу највећим у региону, у Хрватској је четири пута мањи

Foto: Tanjug

Ona je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba za sprečavanje širenja virusa kovid 19 navela da je, na primer, U Hrvatskoj taj broj četiri puta manji nego kod nas.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru trenutno pod kontrolom i da se može smatrati dobrom. Gojković je naveo da time misli ne samo na pacijente koji su hospitalizovani, nego i na broj novozaraženih i dodao da je u poslednjih pet dana bilo svega pet novozaraženih u tom gradu.

"Još uvek smo veoma daleko od konačne pobede, ali ovo daje motiv i želju i podstrek da znamo da su ove mere koje su od strane Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije predložene apsolutno u ovom trenutku dale rezultat, i nadam se da ćemo svi shvatiti da poštovanje ovih mera i maksimalna odgovornost i disciplina vode ka uspešnom završetku ove epidemije i pandemije", rekao je Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024