KORAK PO KORAK: I penzioneri mogu da koriste elektronsku poštu

V. N.

subota, 15. 08. 2020. u 10:38

КОРАК ПО КОРАК: И пензионери могу да користе електронску пошту

Novosti

ELEKTRONSKA pošta i slanje mejlova putem interneta danas je u potpunosti zamenila nekadašnje pisane pošiljke.

U modernom svetu tehnologije slanje mejlova postalo je svakodnevica, a da biste nekom poslali elektronsko pismo neophodno je da imate otvorenu mejl adresu, odnosno neki od naloga poštanskih sandučeta.

U svetu elektronske pošte gmail sanduče je svakako najpopularniji oblik komunikacije putem interneta.

Evo nekoliko koraka kako da najlakše otvorite svoj nalog.

KORAK 1

Novosti

Da biste otvorili svoje gmail sanduče morate prvo pokrenuti pretraživač google.com, onda kliknete na opciju gmail koja se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Ukoliko hoćete na telefonu da instalirate gmail, potrebno je da iz google play prodavnice preuzmete ovu aplikaciju i popunite sve neophodne podatke.

KORAK 2

Novosti

Pretraživač će vam zatim ponuditi opcije, i potrebno je da samo kliknete na gmail.com. Kada se otvori novi prozor, na njemu će vam se ponuditi da izaberete novi nalog ili da se već registrujete na postojeći. U gornjem desnom uglu izaberite opciju "otvoriti nalog" i kliknite na nju.

KORAK 3

Novosti

Kada izaberete opciju "otvorite nalog" pojaviće se prozor u koji treba da upišete lične podatke, ime i prezime, korisničko ime i lozinku. Neophodno je da popunite sve ponuđene opcije. Za šifru izaberite kombinaciju koja će sadržati velika i mala slova, kao i brojeve.

KORAK 4

Novosti

Pošto ste sve popunili i proverili da li ste uneli ispravne podatke, izaberite opciju "sledeći korak". Sistem će vam zatim ponuditi uslove i pravila korišćenja i potrebno je samo da idete na opciju "prihvatam". A zatim izaberite continue to gmail kako biste otvorili svoje poštansko sanduče.

KORAK 5

Novosti

Nakon toga pojaviće vam se vaše novo poštansko sanduče. Sa leve strane poređane su opcije koje van nudi gmail. Crvenim okvirom naznačeno je polje "nova poruka", gde kliknete kada želite da nekom pošaljete elektronsku poštu. U istom nizu nalaziće se i vaše primljene i poslate poruke.

Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bokinjo

15.08.2020. 14:34

Веома велики број пензионера може да одржи квалитетне семинаре тзв експертима IT сектора у употреби IT млађе доби. Потцењивати пензионере нема смисла јер велики број младих зна само да користи вибер и то им је плафон