ZA DAN IZDATO 7.000 KOVID PROPUSNICA: Navala na šaltere Pošte otkako su uvedene nove mere

Tanjug

27. 10. 2021. u 13:18

SAMO u toku jučerašnjeg dana na šalterima Pošte Srbije izdato je više od 7.000 kovid propusnica, izjavio je v. d. direktora pošte Zoran Đorđević.

ЗА ДАН ИЗДАТО 7.000 КОВИД ПРОПУСНИЦА: Навала на шалтере Поште откако су уведене нове мере

Foto EPA

On je dodao da je od 2. juna, od kako postoji mogućnost da se kovid sertifikat dobije i u poštama, izdato više od 350.000 tih dokumenata.

- U početku je bilo manje interesovanje, ali u prethodnim danima, od kako su mere vlade na snazi, interesovanje je veće. Samo juče, u jednom danu, izdali smo preko 7.000 kovid propusnica - rekao je Đorđević za Tanjug.

Dodao je da to nameće obavezu da se proširi broj pošta u Srbiji u kojima građani mogu da preuzmu sertifikate koji su im potrebni, što će uskoro, kaže, i biti omogućeno u svim poslovnicama tog preduzeća u zemlji.

Zasada je moguće sertifikate preuzeti u nekoj od 203 pošte u Srbiji, uz lični dokument, ličnu kartu ili pasoš.

- Digitalni sertifikat je postao naša realnost i Pošta Srbije, kao institucija koja je najviše raspoređena po Srbiji, na usluzi je građanima koji jednostavno, za nekoliko sekundi mogu da dobiju taj dokument. Dogovor je da se poveća broj, odnosno da u svim poštama u Srbiji bude moguće izdavanje sertifikata, kako bismo izašli u susret svim građanima - rekao je Đorđević.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)